Lunchmatch som vanligt i Spanien och denna Söndag bjuds det på Rayo Vallecano mot Valladolid. Hemmalaget Rayo har öst in mål på hemmagräs på slutet och jag tror även man kan göra det mot ett formsvagt Valladolid.

  • Match: Rayo Vallecano – Valladolid
  • Spel: Rayo över 1,5 mål
  • Odds: 1,80 expekt
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Rayo Vallecano har gjort en kanonsäsong hittills och placerar sig som sjua i tabellen just nu med klart häng på en europaplats. Man kommer ifrån en förlust i derbyt mot Real Madrid med 2-0 och det är väl egentligen inte så mycket att orda om eller haka upp sig på. Det är inte de matcherna man tänkt sig vinna utan det är dessa hemmamatcher mot ganska mediokert motstånd som ska vinnas. Och just hemmamatcherna har Rayo gjort det väldigt bra i denna säsong där man har den fina raden 8-1-3. Man har även hittat nätet på allvar på hemmagräset mot slutet där det blivit tre mål mot både Levante, Getafe och Betis. Dessutom gjorde man två baljor på defensivt starka Atlético i senaste hemmamatchen. Man har två riktigt vassa målskytter i Piti och Leo Baptistao (bilden) som gjort en del mål på slutet och som förmodligen kommer skapa en hel del farligheter här.

Lass avstängd här och missar matchen, borta är även Labaka och Rodri med skador.

Valladolid ligger på en 13:e plats i ligan och har inte alls någon form att skryta med för tillfället, man har faktiskt spelat riktigt uselt i de två senaste matcherna för att uttrycka det milt. Näst senast kom man undan med blotta förskräckelsen då Betis skapade en mängd farliga chanser utan att ha förmåga att trycka in bollen, och nu senast mot Atlético fick man stryk med klara 3-0 och var aldrig ens nära en poäng. Faktum är att man inte haft ett enda skott på mål på dessa två matcher, man har heller inte haft särskilt många skott utanför mål ska tilläggas. Kanske är laget på väg in i en ordentlig formsvacka och då kommer man få det otroligt kämpigt här mot hemmastarka Rayo.

I bortalaget stryker vi Rama, Marc Valiente, Víctor Pérez och Ebert som alla går skadade, tillbaka från avstängning är mittback Serano.


Hemmalaget får helt klart mitt förtroende här och jag tycker det finns goda chanser till att man gör två mål med den målform man haft på hemmagräset på slutet. Valladolid ser inte alls bra ut för dagen och kommer få det väldigt jobbigt här. Tycker både raka ettan och över 1,5 mål för Rayo känns bra, så hugg vilket som!

/e@sy