Två matcher från La Liga idag där den tidiga av dessa utspelar sig på Vallecas i den spanska huvudstaden. Det är Rayo Vallecano som tar emot Valencia och jag tycker mig känna lukten av mål här.

  • Match: Rayo – Valencia
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,74 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Rayo Vallecano placerar sig på en mittenposition i ligan med 41 inspelade poäng. Laget har 12 poäng till godo på Deportivo under nedflyttningsstrecket och samma avstånd upp till Villarreal på sista europaplats, så det finns inte mycket att spela för de fem avslutande omgångarna. Att laget varit omotiverat de senaste omgångarna kan vi även se på resultaten med tre förluster på de fyra senaste omgångarna. Det har varit ett mycket offensivt Rayo på slutet där man inte bryr sig nämnvärt i att ta jobbet hemåt. Flest insläppta mål i ligan tillsammans med Granada så här långt, 61 stycken på 33 omgångar. Men jag är inte helt hundra på att man åker på pisk här, för den senaste insatsen mot Sevilla (0-2) var riktigt bra trots förlust. Rayo öste verkligen på framåt och hade sammanlagt 22 avslut mot mål. På hemmaplan är nog laget ännu mer anfallsglada och jag tror inte att Rayo går mållösa här.

Hos hemmalaget stryker vi Leo Baptistao och målvakt Cristian Álvarez sedan tidigare. Inte heller mittback Amaya kommer till spel då han utgick skadad mot Sevilla.

vallecano_200x200Valencia_200x200

Valencia placerar sig på en femteplats i dagsläget och till skillnad från Rayo så är man väldigt motiverade till att vinna här. Fjärdeplatsen, som just nu innehavs av Sevilla, innebär spel i Champions League nästa säsong. Valencia är en pinne bakom men samtidigt så har man en match mindre spelad än Sevilla. Bortalaget är knappast intresserade av något oavgjort resultat här och det tror jag kan öppna upp matchen. Vi ska även komma ihåg att Valencia inte är lika bra på resande fot som hemma på Mestalla. Raden 6-6-4 är inte allt för imponerande och man har släppt in mål i fyra av de fem senaste bortamatcherna. Men det finns en giftig offensiv hos Valencia och det är en offensiv som kommer få ytor här. Rayo dräller ofta med bollen och det öppnar upp för spelvändningar åt Rodrigo, Alcacer och Feghouli som förväntas starta på topp idag.

Inga större avbräck hos gästerna som dessutom får tillbaka Piatti från skada.


Rayo brukar bjuda på underhållande matcher och speciellt på hemmaplan har det en tendens att svänga ordentligt. Nu har laget inte särskilt mycket att spela för och det kan nog öppna upp matchen ännu mer. Tycker över 2,5 mål känns som ett vettigt spel och testar det därför med en insats strax över medel.

/e@sy