Match på härliga Vallecas i afton då Rayo Vallecano kliver in i hetluften mot Valencia. Jag tror det kommer svänga rejält i den här matchen och då ska vi kunna få se en del mål.

  • Match: Rayo – Valencia
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:30

Rayo Vallecano gjorde en godkänd fjolårssäsong och jag tror att laget hamnar någonstans i mitten av tabellen även den här säsongen. Laget spelar med ett stort bollinnehav och det skapar både lägen framåt, och även en hel del åt motståndarna. När man envisas med att spela sig ur varenda situation så ställer det till problem ibland, det kommer Valencia utnyttja. Kikar vi framåt i Rayo så ser laget väldigt intressant ut. Förvisso har man tappat Baptistao, Kakuta och Bueno. Men spelare som Lass, Bebe och Ebert har tillkommit, vilket känns ännu starkare än under fjolårssäsongen. Rayo har ett mycket fint publikstöd hemma på Vallecas och jag tror man ställer ett darrigt bortaförsvar på prov här. Hos hemmalaget stryker vi idag försvararen Tito och även mittfältaren Embarba som går skadade. I övrigt inga större bekymmer.

Tänkbar startelva: Tono, Quini, Castro, Llorente, Nacho, Trashorras, Baena, Ebert, Bebe, Lass, Miku

vallecano_200x200Valencia_200x200

Valencia har öppnat säsongen redan med kval till Champions League där laget vann med 3-1 mot Monaco för tre dagar sedan. En händelserik match där det skapades chanser åt båda håll. Matcherna innan kvalet mot Monaco så förlorade Valencia med 3-1 och 3-2 i träningsmatcher, så försvarsspelet är inte det bästa just nu. Otamendi har som bekant lämnat laget och jag tycker inte Valencia har någon stark försvarslinje just nu. Vi har tre avstängningar hos gästerna där Gaya och Parejo är avbräck defensivt, och även offensivt. Vi stryker även anfallare Feghouli, men framåt tycker jag att Valencia har en bra bredd så det är ingen större fara. Avbräck är även skadade förstakeepern Diego Alves. Det lilla jag såg av Ryan mot Monaco var inte särskilt förtroendeingivande.

Tänkbar startelva: Ryan, Cancelo, Mustafi, Vezo, Orban, Perez, Fuego, Rodrigo, De Paul, Piatti, Alcacer.


Det brukar svänga bra när dessa lag möts och kikar vi på de fyra senaste inbördes så har tre matcher klivit över 2,5 mål. Valencia har inte imponerat defensivt men har fortfarande en mycket giftig offensiv, och det bådar gott. Vi testar en medelinsats på överspelet!

/e@sy