Härliga Vallecas står som värd för kvällens La Liga-möte mellan Rayo Vallecano – Sporting Gijon. Två lag som kommer från en varsin seger på bortagräs, men där endast ett lag imponerade på mig. Vi tar ställning!

  • Match: Rayo – Sporting
  • Spel: Rayo Vallecano
  • Odds: 2,25 @ nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Rayo Vallecano har haft en hyfsad inledning på säsongen där fyra poäng hämtats hem på lika många omgångar. Efter tre raka matcher utan vinst blev det äntligen en trepoängare i senaste matchen mot Las Palmas (1-0), och en mycket välförtjänt sådan. Rayo styrde matchen med sitt, för dagen, fina passningsspel och skapade både bäst och flest chanser under 90 min. Just passningsspelet är nyckeln för att Rayo ska vinna sina matcher, fungerar inte det så har laget väldigt stora problem. Det var inte bra i den senaste hemmamatchen mot Deportivo (1-3) där man blev ordentligt straffade, men samtidigt så är det betydligt enklare motstånd idag enligt mig. Det finns väldigt mycket klass framåt i planen hos Rayo och det faktum att Patrick Ebert går avstängd rör mig inte det minsta. Embarba, Farinha, Lass, Bebe och Jozabed finns att plocka in framåt och bredden ser väldigt bra ut just på den lagdelen. Defensivt anser jag inte att Rayo är särskilt bra, men det beror också på vilket passningsspel de har för dagen. Mot Deportivo blev Amaya rejält utbuad, men samma Amaya var med och höll nollan mot Las Palmas senast, vilket lär ha stärkt honom.

Hos hemmalaget stryker vi fortsatt Patrick Ebert som är avstängd fram tills början på oktober. Vi lägger även till lite defensiva bekymmer då Ze Castro, Tito och målvakt Cobeno saknas på grund av skador. Men det är skador som varit med ett tag och inga jättestora avbräck trots allt.

vallecano_200x200Sportinggijon1

Sporting Gijon är nykomlingar i La Liga och har inlett väldigt bra med poäng i tre av fyra matcher. Laget hade det kämpigt med målskyttet i de tre första matcherna mot Real Madrid (0-0), Sociedad (0-0) och Valencia (0-1), men fick det att lossna rejält på bortagräs mot Deportivo (3-2) senast där Sanabria gjorde två tidiga nickmål. Tre mål framåt helt plötsligt alltså, men det är knappast något resultat som speglar matchbilden där. Det var stort spelövertag för Deportivo och förutom de tre målen så hade inte Sporting Gijon mycket framåt alls. Gästerna kommer bli minst lika hårt tillbakatryckta idag och lär inte ha samma utdelning som senast när chanserna väl dyker upp. Sporting Gijon har ingen namnkunnig trupp och kommer få slåss in i det sista för att hålla sig kvar, det är jag övertygad om.

Ett par rejäla avbräck hos gästerna som saknar mittfältaren Nacho Cases och målvakt Cuellar. Två pådrivare på planen som funnits i klubben mycket länge. Cuellar blev utsedd till segundans bästa målvakt förra säsongen och höll alltså nollan mot både Real Madrid och Sociedad. Cuellar var även skadad i senaste matchen, där det blev två insläppta från kollegan Alberto. Sedan tidigare finns även Barrera på skadelistan.


Rayo imponerade senast mot Las Palmas och på hemmaplan tycker jag att laget brukar vara snäppet bättre, då de känner till underlaget och är mycket beroende av att passningsspelet fungerar. Sporting hade en stor portion tur mot Deportivo senast och lär höja sig spelmässigt om det ska bli några poäng här. Medelinsats åker in på raka ettan!

/e@sy