Vi tar oss till den spanska huvudstaden där Rayo tar emot Sevilla under söndagens lunchmatch. Det brukar bli drag på härliga Vallecas och jag tror garanterat att vi får se en del mål här.

  • Match: Rayo – Sevilla
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Rayo Vallecano har klättrat upp till en 10:e plats i tabellen och har vind i seglet just nu med två raka vinster på kontot. Näst senast besegrade man Celta Vigo på hemmagräs med 1-0 och i senaste omgången blev det samma vinstsiffror på bortagräs mot Almeria. Men jag såg båda dessa matcher och kan snabbt konstatera att det inte borde varit två vinster för Rayo, inte heller borde det varit två målsnåla matcher. Mot Celta Vigo hade man tur med både stolpe samt ribba, och senast mot Almeria så var Rayo faktiskt duktigt utspelade. Laget har ett uselt försvarsspel och fortsätter man spela på samma vis så kommer man bli hårt straffade mot ett lag som Sevilla. Rayo envisas med att spela bollen efter backen vid samtliga situationer och Sevilla är nog bland det sista laget man ska bjuda bort kontringar till. Framåt kan man dock störa Sevilla i den här matchen, för det finns ett par klasspelare offensivt. Kakuta fick avgöra senast mot Almeria och det är en herre som knappast blir kvar i Rayo tills nästa säsong. Han är otroligt svårfångad på sin kant och ligger bakom det mesta offensivt. Sedan ska vi även nämna Baptistao och Bueno som gjort sex baljor var så här långt.
Lite defensiva bekymmer hos hemmalaget som fick mittback Ze Castro skadad i veckans cupmatch och Tito är avstängd. Inte heller andrakeepern Cobeno kommer till spel.

vallecano_200x200Sevilla_200x200

Sevilla har imponerat så här långt och placerar sig som fyra i tabellen just nu. Man fick sig en ordentlig lektion mot Barcelona (1-5) för två omgångar sedan, men studsade tillbaka på vinnarspåret och gav Granada (5-1) en lektion i senaste omgången. Man dunkade även in fem mål i veckans cupmatch mot Sabadell (5-1) och laget ser onekligen vassa ut i det offensiva. Det är väldigt hård konkurrens i anfallet och det innebär även att man verkligen gör sitt yttersta när speltid dyker upp. Ett exempel på detta är Iago Aspas som smällde in ett hattrick i cupmatchen mot Sabadell. Framåt har vi spelare som Vidal, VitoloDenis Suárez, Deulofeu, Iago Aspas, Bacca och Gameiro – en bredd som heter duga. Jag tror den här matchen kan passa Sevilla väldigt då killar som Bacca och Gameiro är skoningslösa när det kommer till kontringar. Men samtidigt är jag inte tillräckligt förtjust i det defensiva hos Sevilla för att spela den raka tvåan. Rayo är ett lurigt lag och lyckas man spela sig förbi pressen hos Sevilla så kan man hitta till väldigt fina lägen. Sevilla har för övrigt släppt in mål i nio raka tävlingsmatcher nu.
Hos gästerna stryker vi Tremoulinas, Iborra och Cristóforo. Inga tyngre avbräck.


Jag kan tycka det är synd att en sådan här match spelas redan 12:00, för lunchmatcherna i Spanien har en förmåga att ibland bli lite trögstartade. Men det brukar bli bra drag från läktarhåll på Vallecas och det hoppas jag eldar igång spelarna ute på planen. Tror hårt på minst tre mål i matchen och kommer sätta en tyngre insats på spelet.

Testar även ett specialspel i matchen:

Båda lagen gör mål + Sevilla – 3,75 @ bet365 – 1,5/10 units

/e@sy