Söndag och som vanligt har vi lunchmatch i den spanska fotbollen. Den här gången beger vi oss till den spanska huvudstaden och närmare bestämt Estadio de Vallecas. Här ska Rayo Vallecano ta emot Sevilla och vi får nog vara beredda på ett rejält målkalas.

  • Match: Rayo – Sevilla
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,69 @ betsson
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Rayo Vallecano har haft stora bekymmer den här säsongen och placerar sig som nästjumbo för tillfället med fyra poäng upp till Malaga på säker mark. Det är framför allt försvarsspelet som varit lagets stora akilleshäl där man släppt in överlägset flest mål i ligan så här långt, nämligen 58 stycken. Det ger nästan ett snitt på 2,5 insläppta per match och då är det givetvis inte särskilt konstigt att man förlorar matcher. Men framåt är inte laget helt odugliga tycker jag och även fast man inte direkt pepprat in mål så skapar man alltid chanser hemma på Vallecas. Det är på grund av att man går extra hårt framåt på hemmagräset, vilket i sin tur innebär att man även blottar sig bakåt. Kikar vi på de fem senaste hemmamatcherna så har det varit ett gäng rejäla målkalas när Rayo spelat boll, fyra av dessa matcher har nämligen gått över linan 4,5 mål. Man kommer ha stort bollinnehav i vanlig stil och när Sevilla återvinner bollen kommer man sätta full fart framåt, och det är just där som Rayo haft stora problem under säsongen.

Inga skadebekymmer hos Rayo som kan mönstra starkast möjliga lag.

rayolass

Sevilla har inte haft någon lyckad säsong och den åttondeplats som man har tror jag inte man är speciellt nöjda med. Formen är katastrofal där vi får gå tillbaka till den 5:e januari för att finna lagets senaste vinst. Precis som hos Rayo så är det försvarsspelet som inte håller där man släppt in 41 mål på sina 24 matcher. Man släpper alltid till en massa chanser och hade man inte haft Beto i buren så hade det nog ramlat in bra många fler mål. Men Sevilla kan spela offensiv fotboll också och där tycker jag laget är riktigt bra. Rakitic har varit helt fantastisk så här långt och med ett par speedkulor framför sig så är Sevilla sylvassa i omställningsspelet. Det kan bli en väldigt passande matchbild för gästerna här och man ska nog ses som favoriter. Men Rayo ska inte underskattas och med det försvarsspel som Sevilla visat upp så är man illa ute. Nu höll man förvisso nollan mot Valencia (0-0) senast, men chanserna haglade åt bägge håll och det var knappast någon tillknäppt match. Innan den matchen har Sevilla tre raka matcher som gått över linan 4,5 mål.

Hos bortalaget stryker vi Vitolo och Cheryshev som är avstängda, inga tyngre avbräck.


Jag har verkligen svårt att se hur detta ska bli målsnålt då båda lagen har en fin offensiv kombinerat med uselt försvarsspel. Rayo måste börja vinna matcher för att avancera i tabellen och man lär knappast vara nöjda med ett oavgjort resultat. Känns som poängen kan fördelas hur som helst, men många mål tror jag på!

/e@sy