Match mellan Rayo Vallecano och Sociedad idag där hemmalaget är pressade att ta poäng efter en väldigt svag inledning på säsongen. När ett hårt matchande Sociedad kommer på besök kan det vara läge för en efterlängtad vinst.

  • Match: Rayo – Sociedad
  • Spel: Rayo
  • Odds: 2,90 @ svenska spel
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Rayo Vallecano blev inför den här säsongen av med sina fyra bästa spelare och det är inte särskilt förvånande att man placerar sig på jumboplatsen just nu med endast tre inspelade poäng. Men jag tycker ändå att spelet har sett ganska hyfsat ut trots en del stora förluster och man ska komma ihåg att Rayo stött på otroligt tufft motstånd bortsett från hemmamatchen mot Levante, en match som man för övrigt borde vunnit efter stort övertag. Man kommer från en förlust på Mestalla men jag tycker man stod upp otroligt bra mot Valencia och kunde mycket väl åkt hem med en pinne i bagaget. Men en mindre lyckad pass i backlinjen ställde till det där och Jonas kunde utnyttja det till matchens enda mål. Viktigt för hemmalaget är att man får tillbaka Viera och Gálvez från avstängningar idag, tillbaka är även Falqué och Tito som varit skadade.

Saknas hos hemmalaget gör den skadade trion José Carlos, Rodri och Seba Fernández.

rayolass

Real Sociedad har inte heller haft någon större lycka den här säsongen och jag tror förra säsongens succélag hade räknat med mer än sju poäng efter lika många matcher. Men det sliter hårt att kombinera Champions League med ligaspel och när man dessutom haft en del skadebekymmer så blir det riktigt slitsamt för en del spelare. Nu hade man en CL-match i Tyskland så sent som i onsdags och det tror jag kan innebära en del trötta ben här. Dessutom kan det vara en del trötta skallar då Leverkusen satte avgörande 2-1 målet på övertid och skickade hem Sociedad tomhänta. Bortaspelet i ligan har inte imponerat hittills och trots att man har två oavgjorda resultat så har det kommit mot bottenlag som Elche och Levante, sedan har man även hunnit bli totalt utspelade av Barcelona på resande fot.

Bortalaget får klara sig utan Estrada, Prieto, Granero och Ifran.


Jag tror det finns en hel del vilja hos hemmalaget idag som måste börja vinna matcher nu för att inte halka för långt efter. Spelet såg lovande ut mot Valencia senast och hittar man tillbaka till det tycker jag att man ska ha goda chanser till att knäppa Sociedad på näsan. Gästerna kan komma att rotera en del efter hårt matchande på slutet och frågan är om man kan resa sig efter den snöpliga förlusten i Tyskland? Vi får ett fint odds hos svenska spel för en hemmavinst och den testar vi med en insats strax under medel.

/e@sy