OBS! SPELSTOPP 12:00. Tidig match i Spanien när Rayo Vallecano gästas av Real Sociedad hemma på Estadio de Vallecas. Det är ett väldigt formstarkt bortalag och jag väljer ett målspel på ”La Real” här.

  • Match: Rayo – Sociedad
  • Spel: Bortalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,25 @ expekt
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Rayo Vallecano är oftast väldigt bra på hemmagräset och man spelar en offensiv fotboll där man släpper på tyglarna rejält. Just det tror jag man kommer få problem med idag då Sociedad är en av ligans mest kontringskickliga lag. Man ligger sex poäng från en europaplats just nu och med tanke på det getingbo det är kring dessa platser så krävs det nog en trepoängare här. Laget vann senast mot Celta Vigo på bortagräs med 2-0, men det var ett Celta som saknade sin stora stjärna Iago Aspas och här ställs man mot en betydligt giftigare offensiv. Rayo har en väldigt bra offensiv men just idag så tror jag att defensiven får lida på grund av den.

Inga större problem hos hemmalaget som endast saknar Rodri.

Real Sociedad är uppe i tolv raka matcher utan förlust och man utkämpar just nu en hård kamp om fjärdeplatsen som innebär kval till CL. Laget vann väldigt enkelt senast mot Malaga (4-2) och man är inne i en väldigt bra målform för dagen. På de tre senaste matcherna har man gjort 10 mål och speciellt fransmannen Antoine Greizmann har sett otroligt het ut. Men det finns många i det här laget som kan näta med spelare som Vela (12mål), Prieto (7mål), Agirretxe (7mål) och Chori Castro (5mål). Målskyttet är väldigt utspritt och det är det som gör det här laget så bra offensivt då det är flera spelare som kan kliva fram.

Sociedad saknar endast Zurutuza i den här matchen, Chori Castro är tillbaka från skada.


Jag förväntar mig en matchbild där Rayo kommer ha rätt mycket boll och Sociedad som spelar lite på kontring. Det är ett spel som bortalaget trivs ypperligt med och därför tycker jag att det finns goda chanser till att man gör två mål här. Spelas med en insats strax under medel.

/e@sy