Madrid-derby på Vallecas i afton när Real Madrid besöker Rayo Vallecano. Det luktar många mål i matchen men oddsen för detta känns inte speciellt lockande. Har istället riktat blickarna mot ett kortspel som jag tror på. Häng med!

  • Match: Rayo – Real Madrid
  • Spel: över 40.5 varningspoäng hemmalaget
  • Odds: 2.25 @ unibet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Rayo Vallecano har dragit på sig 102 kort (98 gula & 4 röda) under säsongen, vilket ger ett snitt på strax över 3,5 kort per match. Det är ett relativt högt snitt och ikväll är det givetvis lite extra känslor inblandade när det vankas derby. Hemmalaget kommer försöka spela sitt spel idag vilket innebär stort bollinnehav där man ska spela sig ur de flesta situationerna. Väldigt effektivt när det fungerar, men tappar man boll i kvällens match så kommer det gå undan. Jag tror vi får se ett ganska offensivt hemmalag idag och det kommer i sin tur innebära att man blottar sig bakåt. Förvarslinjen hos hemmalaget är väldigt trög och lämnas dessa ensamma mot Ronaldo, Benzema eller Bale så gör man bäst i att sätta stopp och ta ett kort.

vallecano_200x200realmadrid_200x200

Senast lagens möttes på Santiago Bernabeu så fick vi se fyra gula kort i matchen, samtliga till Rayo Vallecano. På hemmaplan tror jag att man är lite ”stöddigare” och i sin tur tror jag att det renderar i något mer kort än senast. Domare i matchen är Mario Melero López som gör sin debutsäsong i La Liga. Han har inte viftat allt för mycket med korten, men i de två derbyn (Getafe – Atletico & Valencia – Villarreal) han dömt så har han klivit över den här linan. Det kommer vara livat på Vallecas i afton och då kan det rinna iväg med korten när en ganska orutinerad domare håller i pipan.


Rayo hade 56% boll senast lagen möttes och jag tror på några liknande siffror idag. Det kommer innebära fina möjligheter till kontringar åt gästande Real Madrid och vi såg senast mot Granada vad marängerna kan göra då. Mitt spel blir över 40.5 varningspoäng för Rayo där vi har 10 poäng för gult kort och 25 poäng för ett rött kort.

Vi testar även kortspel på backlinjen hos hemmalaget:

Insua gult kort – 2,75 @ betsson - 1/10 units

Amaya gult kort – 2,10 @ betsson -1/10 units

Ze Castro gult kort – 3,00 @ betsson - 1/10 units

Tito gult kort – 2,40 @ betsson - 1/10 units

Om någon av dessa herrar inte kommer till spel återbetalas insatsen!

/e@sy