Det vanas derby på härliga Vallecas denna lördag då Rayo Vallecano gästas av Real Madrid. Gästerna saknar Ronaldo i dagens match men trots detta så tror jag på en underhållande tillställning med en hel del mål.

  • Match: Rayo – Real Madrid
  • Spel: Över 3,5 mål
  • Odds: 1,85 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Rayo Vallecano har varit väldigt ojämna den här säsongen och parkerar just nu på en 16:e plats i tabellen med 35 inspelade poäng. Laget har endast tre poäng till godo på Sporting Gijon under strecket så givetvis är detta en mycket viktig match för laget. Fin form hemma på Vallecas med två raka segrar och sitter passningsspelet till fullo idag så är jag övertygad om att laget har bra chanser till poäng. Men Rayo har en förmåga att tappa boll vid fel ställen och gör man det mot ett lag som Real Madrid så blir man straffade, oavsett om Ronaldo är med eller inte. Försvarsspelet har varit Rayos stora svaghet den här säsongen där laget snittar nästan exakt två insläppta mål per match. Inte lär det bli bättre till dagens match då man saknar sin bästa mittback i Llorente. Han är på lån från just Real Madrid och det är anledningen till att han inte spelar idag.
Förutom Llorente stryker vi även viktiga defensiva spelare i Ze Castro och Raul Baena som går skadade. Inte heller Tito ser ut att kunna spela dagens match och där har vi tre tunga avbräck defensivt. En del skador även framåt i planen men där har Rayo en bra bredd.

vallecano_200x200realmadrid_200x200

Real Madrid och deras drömmar om ett ligaguld såg som bortblåsta ut för en månad sedan, men nu är man verkligen med i matchen igen. Endast en pinne upp till Atletico Madrid och Barcelona innebär att dagens derbymatch betyder allt för marängerna. Det är endast seger som gäller och vi lär få se ett mycket offensivt bortalag. Något större bollinnehav kommer Real Madrid inte ha i den här matchen då det är lite av Rayos melodi, men räkna med giftiga kontringar där Real kan straffa Rayo ordentligt. Laget har gjort hela 18 mål på de fem senaste matcherna så målformen finns definitivt där. Nu saknas Ronaldo idag på grund av en lättare lårskada men Real har anfallskraft nog för att stänka dit minst ett par baljor idag. Jag är övertygad om att andra spelare kommer kliva fram i portugisens frånvaro.
Förutom Ronaldo så har även Real Madrid två defensiva avbräck i skadade Carvajal och avstängda Casemiro. Det innebär att vi får se ett litet offensivare mittfält idag vilket gynnar överspelet.


Rayo behöver segern i bottenstriden och för Real Madrid är det endast en seger som gäller för titelracet. Det borde innebära ett mycket öppet spel, som alltid när Rayo spelar, och en hel del mål. Över 3,5 mål känns som ett mycket vettigt spel och en insats strax över medel åker in.

/e@sy