Vi beger oss här till den spanska huvudstaden där Rayo Vallecano tar emot jumbon Real Betis hemma på Vallecas. Gästerna har fortfarande en teoretisk möjlighet till att klara sig kvar i högstaligan, även fast chansen är väldigt liten. Men man kommer gå för det och jag tror därför vi får se en hel del mål här.

  • Match: Rayo – Betis
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,67 @ unibet
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Rayo Vallecano ligger på en 12:e plats i nuläget med fem poäng ner till Getafe under nedflyttningsstrecket. Man har ett ganska tufft spelschema kvar och därför tror jag att man siktar stenhårt på tre poäng i dagens match när jumbon kommer på besök. Formen är även väldigt bra hos Rayo som endast dragit på sig en förlust på de åtta senaste matcherna, en förlust som inte helt oväntat kom i bortamötet mot Real Madrid (0-5). Annars har man stänkt in en del mål framåt på slutet, även fast man inte har särskilt namnkunniga herrar i anfallet. Man spelar som vanligt med stort bollinnehav och genom ett snabbt passningsspel så tror jag att Betis backlinje kommer få svårigheter att hänga med idag. Men samtidigt så ska man inte underskatta gästerna som har kvalité i det offensiva spelet, dessutom blir man livsfarliga nu när man inte längre har något att förlora. Sett till hela säsongen så har inte Rayo fått det defensiva spelet att stämma, man är även det lag i ligan som släppt in flest mål så här långt, med ett snitt på strax över två insläppta per match.

Hos hemmalaget stryker vi idag Viera, Tito och Carlos som alla tre går skadade. Även vänsterback Rat missar matchen då han är avstängd.

Real Betis ligger tvärsist i tabellen och med 15 poäng kvar att spela om så har man 10 poäng upp till Valladolid på säker mark. Det ska med andra ord väldigt mycket till för att laget inte ska spela i segundan nästa säsong. Men så länge chansen finns så måste man gå för det, och som jag nämnde kan man bli farliga att tas med när man inte har något att förlora. Man är det lag som gjort minst mål i la liga så här långt, men man är knappast det lag som skapat minst chanser. Jag gillar lagets offensiv och med Ruben Castro, Molina, Vadillo samt Leo Baptistao framåt så kommer man skapa en hel del chanser även idag. Tränare Calderon har ingen anledning till att trycka ut en defensiv elva i dagens match och jag tror heller inte att han kommer göra detta. Men i jakten på en seger så kommer man blotta sig defensivt, något som verkligen kan bli lagets fall i den här matchen. Defensiven har inte sett bra ut den här säsongen och när man dessutom haft stora skadebekymmer i backlinjen så har man fått lov att pussla om lite inför nästan varje match.

Mittback Amaya är ny på skadelistan där vi även hittar Sara, Nosa, Matilla, Nacho, Caro, Vila, Torres, Chuli samt Sevilla. Även Juan Carlos missar dagens match då han är avstängd. Främst defensiva avbräck hos gästerna!


Jag tror det kan svänga rejält här då Betis inte lär bry sig allt för mycket om det defensiva spelet. Man måste ha en trepoängare och mot ett defensivt svagt Rayo så ser man säkerligen sin chans till detta. Över 2,5 mål i matchen känns därför som ett vettigt spel och det får sig en insats strax över medel.

/e@sy