Vi beger oss här till utkanten av Madrid där Rayo Vallecano ska ta emot Osasuna hemma på Estadio Vallecas. Hemmalaget har visat väldigt fin form på slutet, till skillnad från gästerna som radar upp förluster. Säker etta?

  • Match: Rayo – Osasuna
  • Spel: Rayo över 1,5 mål
  • Odds: 1,95 @ betsson
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Rayo Vallecano tvingades sälja nästintill alla sina nyckelspelare inför den här säsongen och många förutspådde att laget skulle få det väldigt tufft att hänga kvar, däribland jag. Nu ligger man förvisso bara två poäng ovanför nedflyttningsstrecket, men spelet på slutet har varit väldigt lovande. Man spelar med väldigt stort bollinnehav i sina matcher och vill gärna kopiera Barcelonas spelsätt, en spelidé som verkligen inte var vägvinnande i början på säsongen.  Men övning ger färdighet och allt eftersom spelet satt sig så har även poängen trillat in. Till skillnad från många andra bottenlag så har Rayo en tydlig spelidé och det tror jag kan göra att man fixar ett nytt kontrakt. Formen är riktigt fin där man plockat 10 poäng på de fyra senaste ligamatcherna, bland annat genom segrar mot tungt motstånd som Sociedad (3-2) och Valencia (1-0). Det ska sägas att man är ligans sämsta hemmalag, men man är verkligen på gång och kommer in här med två raka hemmasegrar på kontot.

Inga större bekymmer hos hemmalaget som fortsatt saknar den skadade duon Tito och Leonel Galeano.

rayoalmeria

Osasuna har det väldigt tungt för dagen då man halkat ner till en 17:e plats i tabellen, endast en poäng före Getafe under strecket. Fyra raka förluster har man på kontot med en mindre smickrande målskillnad på 1-13. Nu åkte man på en ordentlig käftsmäll mot Barcelona (0-7) näst senast ska sägas, men försvarsspelet är fortfarande inte vad det varit tidigare säsonger. Det såg otroligt virrigt ut vid senaste förlustmatchen mot Sevilla (1-2), och då vilade ändå Sevilla en del nyckelspelare offensivt. Framåt i planen ser det även väldigt tunt ut för Osasuna där man saknar spelare som kan göra något på egen hand. Nu stod förvisso nyförvärvet Acuna för ett riktigt praktmål mot Sevilla, men varken Acuna eller Oriol Riera ska vara några startspelare i högstaligan enligt mig. Osasuna är helt enkelt för dåliga och man kommer få slåss med näbbar och klor för att hålla sig kvar.

Bortalaget fick Armenteros skadad i förra matchen och kommer inte till spel här. Sedan tidigare har man även Sisi samt De las Cuevas på skadelistan.


Rayo är ett lag i medvind just nu och med sin tydliga spelidé så tror jag att man kommer segla vidare på det vinnande spåret här. Osasuna skapade ändå en del framåt på Sevilla senast, men defensiven har inte varit bra på slutet och där tror jag man blir straffade. Testar därför en mindre insats på hemmalaget över 1,5 mål till 1,95 hos betsson.

/e@sy