Match på Vallecas idag där två formsvaga lag i Rayo Vallecano och Malaga drabbar samman. Det saknas offensiv kraft hos båda lagen och vi får ett fint odds på underspelet som måste testas.

  • Match: Rayo – Malaga
  • Spel: under 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Rayo Vallecano placerar sig som nästjumbo av la liga och har haft stora bekymmer med spelet så här långt in på säsongen. Inte särskilt förvånande då man tvingades sälja av många nyckelspelare inför den här säsongen på grund av taskig ekonomi. Man spelar med stort bollinnehav i sina matcher och kommer ändå till en hel del chanser, men väl där är det godnatt allt som oftast. Man har ingen ordentlig striker i laget och det har även märkts på målproduktionen där man bara mäktat med 21 mål framåt. Men den stora boven hos Rayo är försvarsspelet där man inte alls fått ordning på grejerna. Man är det lag som släppt in flest mål i la liga (51) och det är nästan ett snitt på 2,5 mål per match. Det talar givetvis emot underspelet, men vi ska tänka på att man inte ställs mot någon tyngre offensiv idag. Rayo kommer hålla i mycket boll samtidigt som Malaga backar hem och avvaktar, det tror jag innebär att vi får se mycket ”döfotboll” här.

Stort offensivt avbräck hos hemmalaget då Jonathan Viera tvingas vila på grund av skada. Han står för det mesta framåt hos Rayo och har även dunkat in fem bollar den här säsongen. Vi stryker även Tito som är avstängd.

malagawilly

Malaga har gjort en liknande resa som Rayo då man tvingades sälja av de mesta av kvalité i truppen inför den här säsongen. Man har dock gått lite bättre än Rayo i ligan och placerar sig för tillfället på en 13:e plats. Anledningen till detta är att man visat upp ett fullt dugligt försvarsspel den här säsongen, sedan har även Willy (bilden) storspelat i målet. Endast 29 mål har man släppt in och hade man bara haft lite mer anfallskraft i laget så hade man haft en högre tabellplacering. Men det är väldigt tunt framåt och precis som hos Rayo så saknar man en ordentlig striker i laget. Roque Santa Cruz är lagets bästa målskytt på fyra baljor och han kommer inte ens spela idag då han går skadad. Nu gjorde Malaga tre mål i senaste ligamatchen mot Sevilla (3-2), men matchhjälten Duda (två mål), kommer inte heller till start i dagens match då han är avstängd. Två offensiva avbräck och det ökar inte chanserna för Malaga att näta här.

Förutom Santa Cruz och Duda så stryker vi även mittbacken Weligton som går skadad.


På förhand känns verkligen inte detta som något målkalas. Malaga brukar spela väldigt tajt på bortagräs och jag tror även man kommer backa hem i dagens match och låta Rayo rulla runt bollen i sedvanlig stil. Jag tycker vi får ett bra odds på underspelet och testar därför en mindre insats på detta.

/e@sy