Äntligen drar la liga igång igen efter ett uppehåll som känts allt för långt. Första matchen denna omgång är den på Estadio de Vallecas mellan Rayo Vallecano och Malaga. Bortalaget som spelar en otroligt viktig CL-match mot Dortmund nästa vecka lär vila en del spelare, något som öppnar upp för det här spelet.

  • Match: Rayo – Malaga
  • Spel: Rayo över 1,5 mål
  • Odds: 2,05 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Rayo Vallecano har gjort en riktigt bra säsong hittills och laget är faktiskt med och slåss om en europaplats då man endast har tre poäng upp till Malaga på en 6:e plats, en plats som skulle innebära kval till EL. Jag gillar verkligen hur det här laget spelar och det är verkligen inget feglir eller tankar på att ställa upp 11 man i försvar, här går man för seger oavsett om det bottenlag eller topplag man möter. Nu var det ingen lyckad taktik senaste ligaomgången då man fick stryk med 3-1 mot Barcelona, men man visar noll respekt och det beundrar jag. Det finns en hel del fina offensiva spelare i det här laget och speciellt Leo Baptistao samt Piti har haft en fin säsong med sju mål vardera hittills. Rayo är starka på hemmagräset och i de 10 senaste hemmamatcherna har man gjort över 1,5 mål i 7 av dessa matcher.

Målvakt Ruben Martinez och mittfältaren Roberto Trashorras är avstängda och blir inte med här. Även frågetecken för Raul Tamudo.

Malaga har en väldigt stor match nästa vecka då Borussia Dortmund kommer på besök till La Rosaleda, och med tanke på den matchen så tror jag knappast att tränare Pellegrini ställer sitt starkaste lag på planen här. Jag tror Malaga hade fått det väldigt svårt även med det bästa laget men nu tycker jag det lutar över till klar fördel för Rayo. Malaga har dessutom inte sett särskilt vassa ut i ligan på slutet och det blir lite hönsgård i försvaret när inte Weligton och Demichelis spelar tillsammans. Det är en del spelare som fått dra ett väldigt stort lass under säsongen och då infinner sig trötthet så här mot slutet. Givetvis vill Malaga gå bra i ligan för att spela europaspel även nästa säsong, men det är nog omöjligt att inte ha tankarna på matchen mot Dortmund som är så otroligt viktig.

Bortalaget har frågetecken för Jesus Gamez, Duda och Weligton som alla tvingats avstå träningar i veckan.


Pellegrini är ingen idiot och han kommer självfallet vila en del nyckelspelare i den här matchen, det har han gjort tidigare under säsongen när viktiga matcher väntat. Med Dortmund i skallen hos bortalaget så tror jag hemmalaget löser den här uppgiften, men med förstakeepern avstängd så går jag på över 1,5 mål för Rayo istället för den raka ettan.

/e@sy