Malaga har rest till den spanska huvudstaden för att ställas mot Rayo Vallecano på Vallecas under lördagen. De sex senaste mötena lagen emellan har bjudit på en hel del mål och jag tror att den trenden håller i sig även här.

  • Match: Rayo – Malaga
  • Spel: över 2.5 mål
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Rayo Vallecano placerar sig på en 12:e plats i tabellen och även fast det bara är sju poäng ner till nedflyttningsstrecket så känns det som att laget är för vassa för att bli indragna i den striden. Rayo har varvat vinster och förluster på slutet där det blivit tre raka segrar hemma på Vallecas och tre raka bortaförluster. I hemmavinsterna har det blivit en hel del mål då Villarreal besegrades med 2-0, Levante med 4-2 och nu senast en vinst mot Granada med 3-1. Precis som siffrorna antyder så är det riktigt vilda västern när Rayo spelar på hemmaplan och det bjuds oftast på stor underhållning. Att inte matchen mot Villarreal klev över 2.5 mål var helt otroligt med tanke på de chanser som skapades. Rayo har ett mycket kapabelt anfallsspel där vi måste nämna Alberto Bueno som gjort sju (!) mål på de tre senaste ligamatcherna. Även Gael Kakuta bör nämnas då han alltid skapar farligheter på sin kant.

Inga större avbräck hos hemmalaget som kommer till spel med en stark trupp. Målvakt Tono går fortfarande skadad.

vallecano_200x200malaga_200x200

Malaga har gjort en riktigt bra säsong så här långt och har verkligen bjudit på fin fotboll allt som oftast. Laget parkerar på en 7:e plats just nu och har fem poäng upp till Villarreal på den sista europaplatsen. Formen är bra och man studsade tillbaka fint efter plattmatchen mot Granada (0-1) då Cordoba (2-0) besegrades i den senaste omgången hemma på La Rosaleda. På bortagräs har det varit mycket upp och ner under säsongen där insatsen mot Barcelona (1-0) givetvis sticker ut. Man höll nollan på Camp Nou men annars har man en tendens till att släppa in mål på resande fot. Framåt är man dock riktigt bra och det finns alla möjligheter till att straffa ett slarvigt hemmaförsvar här. En spelare som Amrabat fick starta på bänken senast, vilket säger en del om bredden man har. Amrabat kom för övrigt in och satte spiken i kistan mot Cordoba.

Mittfältare Camacho ser ut att bli borta resten av säsongen då han ska opereras. Men både Javi Guerra samt Sergio Sanchez är tillbaka från skador.


Kikar vi till de sex senaste lagen emellan så har samtliga matcher klivit över 2.5 mål. Faktum är att fem av dessa matcher även klivit över linan 3.5 mål. Med det försvarsspel som Rayo visat upp hittills denna säsong så finns det ingen anledning att tro på något tajt spel här heller. Vi testar över 2.5 mål och vi gör det med en större insats.

/e@sy