Vi dammar av lite spanska cupmatcher även idag och på Vallecas ska Rayo Vallecano ta emot Levante. Ena laget vilar stora delar av laget och då är det svårt att inte lockas av det här spelet.

  • Match: Rayo – Levante
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,00 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Rayo Vallecano tog sig vidare i den spanska cupen genom att slå ut Valladolid med sammanlagt 3-1 i förra omgången. Ingen blodigare motstånd med andra ord, och den gynnsamma lottningen fortsätter när man nu ställs mot Levante. Formen hos Rayo är dock väldigt svag och man har plockat en poäng på sina fem senaste ligamatcher. Förra helgen ställdes man mot Villarreal (2-5) och försvarsspelet man visade upp där gjorde en verkligen mörkrädd. Hela fem bollar fick man alltså plocka ur det egna målet, och det mest skrämmande är att det kunde varit ett par bollar till i baken. Man har ett väldigt offensivt tänk och när man dessutom försöker sig på ett passningsspel som Barcelona så håller det inte. Man tappar för mycket boll i farliga lägen och är inte alls med när spelet vänder. Men man skapar alltid en massa chanser framåt och det gjorde man även mot Villarreal. Det lär inte vara någon skillnad idag då man är skyldiga hemmafansen en bra match efter förra helgens förnedring, så jag förväntar mig ett tokoffensivt Rayo idag. Med det försvarsspelet man visat upp skulle jag aldrig röra den raka ettan, men två mål tycker jag man borde greja.

Inga större bekymmer hos hemmalaget som endast har ett par långtidsskadade spelare på frånvarolistan.

rayolass

Levante slog ut Recreativo Huelva i den förra omgången efter sammanlagt 4-1 över två möten. Man vann med hela 4-0 på hemmagräset i det mötet, men samtidigt ska man tänka på att Recreativo varit skadedrabbat och helt ur form på slutet. I ligan går Levante ungefär lika dåligt som Rayo för tillfället och det känns som tränare Caparrós siktar på helgens ligamatch mot Malaga. Han vilar ett helt koppel av spelare där Juanfran, Barral, Rubén García, Lell, Xumetra och Simao alla lämnas hemma. Detta är tunga namn och det känns solklart att Caparrós inte kunde bry sig mindre om hur dagens match slutar. Får man med sig ett bra resultat till returen så är det bra, i annat fall så är det skitsamma känns det som. Backlinjen som man förväntas ställa upp med idag är helt nykomponerad och jag tror man kommer få ordentliga problem med ett offensivt hemmalag.

Förutom alla spelare som man vilar så har man även skador på Babá, López, David Navarro och Karabelas. Tunga avbräck framförallt på López och Navarro som är startspelare i defensiven en normal dag.


Den här matchen betyder otroligt mycket för Rayo som måste visa lite hjärta efter 2-5 mot Villarreal. Så jag räknar iskallt med hungriga hemmaspelare som går rejält på offensiven här, och då ska man lösa två baljor på Levante som saknar massvis med försvarsspelare.

Testar även 1/10 units på hemmalaget över 2,5 mål – 4,00 @ betsson.

/e@sy