Vi beger oss till den spanska huvudstaden idag där Rayo Vallecano tar emot Levante hemma på Estadio de Vallecas. Bortalaget Levante har inte sett särskilt bra ut i inledningen av säsongen och jag tror man kan få det tufft ikväll.

  • Match: Rayo Vallecano – Levante
  • Spel: Rayo Vallecano
  • Odds: 1,80 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 23:00

Rayo Vallecano har haft en enorm spelarflykt inför den här säsongen och man har i princip tappat varenda tongivande spelare från förra säsongen, därför tror jag man kommer få det riktigt tufft den här säsongen och med allra största sannolikhet tillhöra botten av tabellen. Men man inledde serien på ett starkt vis då man hemmaslog Elche med 3-0 och spelade en riktigt fin fotboll. Nu är inte Elche något kanongäng men Levante är nog ungefär samma skrot och korn ska man komma ihåg. Senaste omgången fick Rayo en ordentlig åktur då storebror Atlético kunde vinna med hela 5-0 i madridderbyt, men trots storförlusten så tycker jag ändå att Rayo gjorde en del bra saker i matchen som jag hoppas man tar med sig det till dagens match. Levante har inte ens i närheten av samma anfall som Atlético och håller hemmalaget bara tätt idag så tycker jag man ska ha goda chanser till tre poäng.

Hemmalaget får klara sig utan José Carlos och Nery Castillo som båda är skadade, inga tyngre avbräck.

Rayo Vallecano de Madrid v Elche FC - La Liga

Levante är tillsammans med Malaga de två lag som inte gjort något mål i ligan ännu, inte särskilt förvånande enligt mig då man har ett riktigt skräplag om vi kikar till det offensiva. David Barral har värvats in som en startspelare i anfallet och det tycker jag säger det mesta, för Barral är ingen spelare som är på väg uppåt i karriären. Men det är inte bara framåt jag tycker man har problem utan det har även sett darrigt ut i försvaret, inte minst i 0-7 förlusten mot Barcelona. Försvarsgeneralen Ballesteros försvann inför den här säsongen och det är ett hårt slag mot Levante då han styrt försvaret i många år och är en pådrivare. Den här säsongen verkar det som Navarro och Vyntra kommer ta hand om mittlåset och det är två herrar som inte kommer hålla enligt mig då man är för långsamma.

I bortalaget stryker vi idag Nong som går skadad.


Jag förväntar mig att hemmalaget tar tag i spelet från start här och har väldigt mycket boll, det hade man både mot Elche och även mot Atlético faktiskt. Man har ett par vassa spelare i laget och jag hoppas Bueno kan ta fram sitt fina skott och sänka Levante idag. Blir en insats strax under medel på den raka ettan.

/e@su