Match på Vallecas under lördagen då Rayo Vallecano gästas av Levante. Rayo har blossat upp som riktigt stora favoriter på 1×2 och jag tycker inte riktigt att de oddsen är spelbara. Jag riktar istället fokus mot domaren i matchen, som är Spaniens absolut lugnaste.

  • Match: Rayo – Levante
  • Spel: under 4,5 kort
  • Odds: 1.75 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Kikar vi på kortsnittet på dessa lag under säsongen så hittar vi Rayo på nästan 3,5 kort per match och Levante har en något lägre siffra på dryga 3 kort per match. När lagen drabbade samman förra säsongen så slutade det med vinst för Rayo (2-0) där vi fick se 7 stycken utdelade kort. Men jag tror det blir betydligt mindre kort idag och en av orsakerna till detta är bollinnehavet som Rayo brukar ha hemma på Vallecas. Jag tror Levante kommer backa hem ganska långt och stora delar av den här matchen kommer rullas bort från hemmalagets sida. Sedan är det en helt annan nivå på domaren idag än från första mötet, vilket är den stora orsaken till jag väljer det här spelet.

vallecano_200x200levante_200x200

Iñaki Bikandi Garrido håller i pipan denna lördag och det är hans debutsäsong i den spanska högstaligan. Till skillnad från många andra domare i La Liga så är Garrido helt iskall när det kommer till att dela ut kort. Han ligger på ett snitt runt 3,5 kort per match under säsongen och utan att ha kollat upp det till 100% så kan jag nästan garantera att det är den lägsta siffran i ligan. Av de 14 ligamatcher han dömt den här säsongen så har han faktiskt bara klivit över den här linan vid två tillfällen. Nu viftade han upp två röda kort i derbyt mellan Sevilla – Cordoba, men det var faktiskt två solklara kort som vilken domare som helst hade tagit. I övrigt så tog han det som vanligt lugnt och visade endast upp ett gult under matchens gång.

Trots att det är två lag i väldigt stort poängbehov så har Garrido dömt matcher som på förhand varit hetare än så här. Han ger oftast ut muntliga varningar innan korten kommer upp och allt som oftast så anpassar sig spelarna efter detta. Jag tror vi kliver under den här linan och testar en insats strax under medel på spelet.

Vi testar även 1,5/10 units på inget kort före 30:00 minuten – 1.83 @ bet365

/e@sy