Sista matchen på härliga Vallecas denna säsong och en mycket viktig sådan då Rayo Vallecano tar emot Levante. Full gas att vänta från hemmalaget som måste plocka tre poäng och Levante visade i senaste omgången att man är giftiga när man inte har något att spela för. Här luktar det mål och jag har hittat ett specialspel som jag kommer testa. Häng på!

  • Match: Rayo – Levante
  • Spel: Över 2,5 mål + Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:30

Rayo Vallecano har varit väldigt ojämna den här säsongen och just nu är laget i en ordentlig knipa inför den sista omgången hemma på Vallecas. Tre raka förluster på slutet innebär att laget befinner sig på en nedflyttningsplats just nu med en poäng upp till Getafe på säker mark. Så Rayo måste inte bara vinna dagens match, utan man måste även få hjälp av både Betis och Villarreal som möter Getafe respektive Sporting Gijon. Men Rayo kommer fokusera på dagens match och med publiken i ryggen kan vi förvänta oss ett extremt offensivt hemmalag. Rayo har trots allt gjort 49 mål framåt den här säsongen och det är absolut ingen dålig siffra, bland annat bättre än fjärdeplacerade Villarreal. Men då inser vi även varför Rayo ligger där man ligger, nämligen försvarsspelet, eller bristen på det. Rayo har släppt in hela 72 mål den här säsongen och tillsammans med Espanyol är det klart sämst i hela ligan, men då har Rayo en match mindre spelad. Jag tror nämligen att Rayo passerar 72 insläppta idag och det beror på läget man befinner sig i. En redan usel defensiv måste blotta sig och Levante har kapacitet och skaka om Rayo ordentligt, speciellt när dem inte har något att förlora.
Ett par defensiva avbräck hos hemmalaget idag då vi stryker mittback Ze Castro samt defensiva mittfältaren Raul Baena. Sedan tidigare finns även Piti, Ebert samt målvakterna Cobeno och Tono på skadelistan. Inga större avbräck framåt med andra ord.

vallecano_200x200levante_200x200

Levante förlorade borta mot Malaga nästa senast och i och med den förlusten så stod det klart att laget spelar i den spanska andraligan nästa säsong. Men det hindrade inte laget från att göra en kanonmatch veckan efter och besegra ett guldjagande Atletico Madrid på hemmaplan med 2-1. Atletico var förvisso det bättre laget och skapade både flest och bäst chanser, men Levante bjöd upp till dans och så kommer man även göra ikväll. Laget har inte öst in mål under säsongen men 36 mål är ändå inte helt uselt och jag som följt många av lagets matcher vet att man skapar en hel del chanser vecka in och vecka ut. Nu kan man spela helt avslappnat idag och mot ett Rayo som måste kliva på framåt så kommer det ges ytor för gästerna. Om vi dessutom hamnar vid ett 1-1 läge så kommer jakten på mål fortsätta, för Rayo som verkligen måste vinna den här matchen.
Hos Levante stryker vi backarna Feddal och Orban som går skadade. Inte heller mittfältaren Camarasa eller anfallaren Cuero kommer till spel.


Förvänta er en galen tillställning på Vallecas i afton där jag tror att chanserna kommer hagla åt båda håll. Över 2,5 mål + att båda lagen gör mål känns mycket intressant och vi testar en medelinsats på detta.

/e@sy