Vi beger oss till den spanska huvudstaden under lördagen dit Las Palmas letat sig för att ställas mot Rayo Vallecano. Båda lagen har varit inblandade i flertalet målkalas den senaste tiden och inte mycket tyder på ändring här.

  • Match: Rayo – Las Palmas
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Rayo Vallecano har inte haft någon rolig säsong så här långt då de placerar sig på en nedflyttningsplats i La Liga med 20 inspelade poäng. Men det är endast en pinne upp till Gijon och just Las Palmas ovanför strecket, så det är ingen fara på taket ännu. Men i och med att Las Palmas är en bottenkollega så är det otroligt viktiga poäng på spel här, man har helt enkelt inte råd att släppa iväg ölaget. Formen är helt ok hos Rayo som kommer in till match med poäng i fyra av de fem senaste omgångarna. Problemet är att tre av dessa matcher är oavgjorda resultat, och det klättrar man inte i tabellen av. Ett annat problem som Rayo har, och haft under flera år, är försvarsspelet. Man envisas med att spela sig ur varje situation och det leder oftast till bolltapp i helt fel lägen. Kikar vi till Rayos matcher den senaste tiden så är det nästan bara målkalas, vilket inte är oväntat på något vis. Speciellt inte på hemmaplan där laget blir lite väl övermodiga.
Rayo har sedan tidigare Ebert, Rat och de båda målvakterna Cobeno samt Tono på skadelistan. Ny på listan är backen Nacho och det är givetvis något som gynnar överspelet.

vallecano_200x200laspalmas_200x200

Las Palmas har spelat upp sig efter en tveksam inledning på säsongen och glädjande nog har man äntligen börjat hitta målet. Det blev två mål hemma mot Celta Vigo (2-1) senast och två mål blev det även i bortamötet mot Levante (3-2) gången innan det. Men i takt med att målen börjar trilla in framåt så blir defensiven otroligt lidande. 10 insläppta mål på de fem senaste matcherna innebär ett snitt på exakt två insläppta per match, och det håller in i längden om de vill vinna matcher. Gästernas försvarslinje kommer bli satta under hårt tryck i den här matchen och det kan innebära stora bekymmer. Men vänder vi på det och kikar framåt så tror jag att Rayo kan vara ett passande motstånd för Las Palmas. Ölaget är snabba i omställningarna och det är just sådana lag som Rayo har stora problem med.
Hos gästerna stryker vi Montoro, El Zhar, Hernan, Castellano och långtidsskadade Gomez. Inga spelare som jag tycker att Las Palmas står och faller med direkt.


Dessa lag har fem raka matcher mot varandra med under 2,5 mål, men det är inget som jag lägger någon större vikt vid i dagens läge. Båda är intresserade av en trepeoängare och på Vallecas blir det alltid full fart framåt. Vi slänger in en insats strax över medel på överspelet.

/e@sy