Madridlaget Rayo Vallecano befinner sig precis som många andra lag i La Manga, där man laddar upp inför årets säsong. Ikväll är det träningsmatch som gäller när man ställs mot Granadas b-lag. Efter att ha plumpat lite i första träningsmatchen så tror jag att man tar sig i kragen och vinner med ett par bollar här.

  • Match: Rayo – Granada B
  • Spel: Rayo -1, -1,5 (asian handicap)
  • Odds: 1,875  @ bet365
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Rayo Vallecano hade en kämpig start på fjolårssäsongen där man länge låg nere i botten av tabellen och krigade. Men mot slutet av säsongen så hittade man verkligen toppformen och radade upp trepoängare. Det innebar en 12:e plats när säsongen skulle summeras och det tror jag man är väldigt nöjda med. Inför den här säsongen har man blivit av med ett helt koppel av spelare, förmodligen flest i hela la liga. Det har även varit lite jobbiga förluster där bland annat både Saul (Atletico) och Viera (Valencia) har återvänt till respektiva klubbar som man tillhör. Men man har även värvat in ett par intressanta herrar där Manucho (Valladolid) och Moreno (Mallorca) tillkommit för att stärka upp offensiven. Sedan anser jag att man har en av ligans bästa tränare i Paco Jemez, som sett till att Rayo har en väldigt tydlig spelidé nu för tiden. Man ska hålla mycket boll i sina matcher och det är ett spel som blev otroligt lyckosamt när det väl satt sig förra säsongen. Gräset på Pinatar Arena är tillräckligt bra för att man ska kunna rulla boll idag, och då tror jag Granada får det jobbigt i slutändan.

vallecano_200x200

Granada B håller till vardags till i Segunda B, vilket är den spanska tredjeligan. Man är nykomlingar där då man kvalade sig upp från Tercera Division förra säsongen, en division som håller väldigt dålig klass. Det är första gången laget är så här högt upp i seriesystemet och man kommer knappast tillhöra toppen av tabellen den här säsongen, då den spanska tredjeligan är betydligt tuffare än fjärdeligan. Inga spelare från a-truppen kommer vara med i dagens match, trots att Caparros mannar också befinner sig i La Manga. Med renodlat b-lag så tycker jag inte att man ska ha något att hämta mot ett lag från la liga.


Rayo hade ingen större match när man träningsspelade mot RSD Alcala för fyra dagar sedan, ett motstånd som tillhör samma kaliber som Granada B. 2-2 slutade den matchen och jag förväntar mig ett förbättrat Rayo i den här matchen, då ska man vinna relativt enkelt. Testar mig därför på ett handikappspel på Rayo med en mindre insats.

/e@sy