Match på härliga Vallecas idag där Rayo Vallecano tar emot Granada. Det blir alltid ett bra tempo på den här arenan och med två defensivt svaga lag på planen så förväntar jag mig mål. Häng på!

  • Match: Rayo – Granada
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ betsafe
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Rayo Vallecano har varit lite ojämna den här säsongen och parkerar just nu på en 15:e plats i tabellen, med endast 10 inspelade poäng. Ojämnheten i spelet beror mycket på hur passningsspelet fungerar för dagen, då Rayo är otroligt beroende av att detta fungerar. Med en knackig start är det endast tre poäng som gäller idag och Rayo på hemmaplan brukar alltid innebära full fart framåt. Flyter passningsspelet på så kan Rayo klara den här linan på egen hand, det visade man i senaste hemmamatchen mot Espanyol (3-0) som var en riktigt bra prestation. Granada har inget organiserat försvarsspel och givetvis ska hemmalaget kunna sätta ett par strutar idag. Men dagar då det inte fungerar för Rayo är man otroligt sårbara vid bolltapp, och där kommer Granada hugga idag.

Inga större bekymmer hos hemmalaget idag där vi endast stryker skadade målvakten Cobena. Men han har inte stått en endaste match den här säsongen och är således inget avbräck.

vallecano_200x200granada_200x200

Granada har plockat poäng i hälften av sina 10 matcher den här säsongen, men laget placerar sig fortfarande under strecket just nu. Anledningen till detta är fyra kryss på kontot och dessa oavgjorda resultat har kommit i de fyra senaste omgångarna. Det borde varit segrar mot både Gijon (3-3), Betis (1-1) och Espanyol (1-1), men Granada har inte lyckats punktera matcherna trots väldigt fina lägen. Men laget har ändå gjort 10 mål framåt hittills och det är en klar förbättring från förra säsongen. Det finns kvalité i anfallsspelet och laget skapar chanser match efter match, vilket är positivt. Nu gäller det bara att trycka dit bollen. Men defensivt har laget mycket kvar att jobba på. Granada är faktiskt det enda laget i La Liga som släppt in mål i varenda match, vilket säger en del.

Hos gästerna stryker vi idag Mainz, Lopez, King och Success som alla går skadade. Success är ett avbräck offensivt, men samtidigt så har Granada en bred trupp framåt, så det ska inte vara någon fara.


Två lag som är i stort behov av en trepoängare och det tror jag innebär en matchbild som passar för överspelet. Vi ska kunna få se tre mål här och insatsen ligger lite högre.

/e@sy