Match på Vallecas idag då Granada gästar Rayo Vallecano. Det finns mycket som tyder på att det kommer smälla i den här matchen, och det kombinerat med ligans sämsta domare lär innebära en del varningar.

  • Match: Rayo – Granada
  • Spel: över 6,5 gula kort
  • Odds: 1,87 @ betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Rayo Vallecano snittar exakt tre gula kort per match så här långt på säsongen och det får nog ses som ganska normalt antal i den spanska ligan, eftersom inte alla domare är helt kortgalna. Man har allt som oftast stort bollinnehav i sina matcher och det brukar även leda till att man tvingas ta en ”ostskiva” för att inte åka på farliga kontringar. Man vill gärna spela sig ur de mest trängda lägen och eftersom man inte behärskar detta så brukar man tappa boll i farliga situationer. Nu har vi Saúl Ñiguez avstängd i den här matchen och där hade vi förmodligen kunnat räkna in ett kort direkt om han varit med. Men det finns även fler spelare i det här laget som gärna smäller på, bland annat mittback Galvez. Han har samlat på sig fem gula kort och ett rött kort hittills denna säsong. Det finns en del spelare hos Granada som har ett förflutet i Rayo och det är något som gör detta möte lite extra laddat.

granadaiturra

Granada har samlat på sig exakt lika många gula kort som Rayo denna säsong och snittar alltså tre per match. Det finns en del hårdingar i det här laget och då tänker jag framförallt på Manuel Iturra som opererar på det defensiva mittfältet, han har varit avstängd i de två senaste matcherna och bör vara rejält spelsugen idag. Han viker inte undan en tum i närkamperna och även fast han har ett gult kort hängandes kring nacken så är det omöjligt för honom att lugna ner sig i matcherna. Sedan har vi även högerback Nyom som dragit på sig fem gula kort den här säsongen. Han följer gärna med i anfallen från sin kant och det innebär även att han hamnar på efterkälken i försvarsarbetet.

Följer vi snittet för dessa lag så hamnar vi på sex gula kort i den här matchen, men då har vi inte tagit en kik på vem som håller i visselpipan ännu. Idag är det nämligen Muñiz Fernández som dömer och då kan det sluta i precis vad som helst. Efter den mindre lyckosamma matchen mellan Elche – Real Madrid så fick Muñiz ta en liten paus, en paus som jag trodde skulle innebära en lugnare herre. Men han har inte direkt lugnat ner sig utan vevar fortfarande ut kort åt höger och vänster. Han är nu uppe i två raka matcher där han slängt upp det röda kortet och då har han ändå inte dömt några jätteheta matcher. Jag tror det kommer smälla en del idag och då är risken stor att den gode Muñiz går in och bjuder på show.


Blir även en del sidospel i matchen som är kortbaserade:

Rött kort i matchen – 2,95 @ betsson- 0,5/10 units

Iturra får gult kort – 2,20 @ betsson- 1/10 units

Galvez får gult kort – 1,70 @ betsson- 1/10 units

Angulo får gult kort – 4,00 @ betsson- 1/10 units

Mainz får gult kort – 4,00 @ betsson- 1/10 units

Nyom får gult kort – 3,00 @ betsson- 1/10 units

Låt ostskivorna regna!

/e@sy