Derby på härliga Vallecas i afton då Rayo Vallecano och Getafe drabbar samman i det första mötet utav två i Copa del Rey. Gästerna har ett derby mot Real Madrid i tankarna och lär därför rotera en del idag. Truppbredden och hemmaplan tror jag innebär två mål för Rayo.

  • Match: Rayo – Getafe
  • Spel: Rayo över 1,5 mål
  • Odds: 2,28 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Rayo Vallecano har inte lyckats allt för väl i ligaspelet så här långt då laget placerar sig på en 14:e plats i tabellen med lika många poäng. Som jag tidigare nämnt är passningsspel otroligt viktigt för att Rayo ska kunna plocka poäng, annars kan det se rent bedrövligt ut. Jag tycker det såg helt ok ut i förra ligamatchen mot Athletic, trots att det blev en ganska klar 3-0 förlust. Rayo skapade en hel del chanser och tog sig fram ganska enkelt med sitt fina passningsspel, men bollen ville inte in. Idag ställs man mot en betydligt svagare motstånd, och framförallt en svagare defensiv. Tränare Paco Jemez har deklarerat att det blir en viss rotation i dagens match, men det tror jag inte försvagar laget allt för mycket, inte offensivt i alla fall. Det vimlar av offensiv kraft hos Rayo och det kan bara vara nyttigt att ge andra spelare chansen en sådan här match. Ett derby är alltid ett derby och Jemez vill nog gärna vinna dagens match inför de fanatiska hemmafansen.
Jemez har tagit ut en mycket stark matchtrupp som innehåller bland annat Jozabed, Ebert, Embarba, Pablo H, Lass, Bebé, Miku och Manucho. Mycket stark offensiv!

vallecano_200x200Getafe_200x200

Getafe har tagit poäng i två raka matcher, en vinst och ett kryss, och har nu avancerat upp till en 13:e plats i tabellen. Krysset kom mot just Rayo Vallecano (1-1) och senast tog laget en mycket stabil 2-0 seger mot Villarreal. Men båda dessa matcher var på hemmaplan, där Getafe plockat 13 av sina 14 poäng den här säsongen. Dessutom kom segern mot ett tröttkört och vingklipp Villarreal, så den drar jag inte för stora växlar på. På resande fot har Getafe alltså bara plockat en poäng den här säsongen, och även fast dagens resa inte är särskilt lång så tror jag det spelar in. Getafe har varit ett helt annat lag på bortaplan och idag tror jag det blir en hel del jaga boll mot bollskickliga Rayo. Till helgen väntar ännu ett derby för Getafe, då på bortaplan mot Real Madrid. Tränare Fran Escriba vill förmodligen inte se ut som ett fån på Santiago Bernabeu och kommer med största sannolikhet rotera friskt idag. Getafe har ingen större bredd i truppen och framförallt inte i det defensiva, vilket kan bli kännbart idag.


Rayo har en fin uppsättning offensiva spelare och det tror jag innebär minst två hemmamål idag. Tränare Jemez drar sig inte för att byta ut spelare som inte gör jobbet, så jag tror vi får se ett offensivt och hungrigt Rayo idag. Vi inleder med en insats strax under medel och fyller kanske på om startelvorna ser bra ut.

/e@sy