Den spanska ligafotbollen är tillbaka i helgen och vi smygstartar med ett derby redan under fredagskvällen då Rayo Vallecano gästas av Getafe hemma på Vallecas. Otroligt viktiga poäng på spel i botten av tabellen och vi kan räkna med att båda lagen kommer gå för tre pinnar. Innebär det målkalas?

  • Match: Rayo – Getafe
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Rayo Vallecano har varit ojämna under hela säsongen och placerar sig just nu på en 16:e plats i tabellen med 28 inspelade poäng. Det är otroligt jämnt i botten av La Liga där Rayo står på samma poäng som både Granada på 17:e plats och även just Getafe under strecket på 18:e plats. Så kvällens match är med andra ord otroligt viktig där ett oavgjort resultat inte gynnar något av lagen. Nå försiktigt spel tror jag inte heller på då Rayo alltid stormar framåt hemma på Vallecas inför en fanatisk hemmapublik. En publik som säkerligen eldar igång lite extra idag när det vankas derby. Offensivt så har Rayo många nycklar för att låsa upp gästernas försvar, det är det inget snack om. Frågan är hur man håller ihop det defensivt när man tappar boll och spelet vänder, för där är Rayo otroligt sårbara
En del avbräck hos hemmalaget idag där vi stryker mittback Ze Castro och anfallaren Embarba som är avstängda. Förutom dessa två stryker vi även Jozabed, Piti, Rat samt målvakterna Cobeno och Tono som alla går skadade. Men trots att Embarba och Jozabed är två avbräck offensivt så tycker jag att man har fullgoda ersättare. Värre är det med Ze Castro som jag tycker är lagets bästa mittback tillsammans med Llorente.

vallecano_200x200Getafe_200x200

Getafe hade en relativt bra start på säsongen men har tappat det totalt på slutet och halkat ner under strecket. Formen är urusel med endast två poäng på de tio senaste matcherna, men jag tycker ändå att Getafe spottat upp sig lite på slutet, så jag tror man bjuder upp till kamp här. Förvisso blev det förlust mot Barcelona med hela 6-0 näst senast, men i matcherna mot Sevilla (1-1) och Eibar (1-1) så spelade Getafe bra och kunde fått med sig mer. Det stora bekymret hos laget är målskyttet som inte alls fungerat under säsongen. Laget tar sig till bra lägen match efter match, men väl där har man det svårt. Får man bara lite medvind i målskyttet så tror jag att det kan bli tre poäng idag, för det kan bli en väldigt passande matchbild för Getafe med kontringsfotboll där jag tycker att man gör sig bäst. Men försvarsmässigt har Getafe mycket kvar att jobba med och det är inte läge att fokusera på defensiven i dagsläget på en nedflyttningsplats. Man måste chansa lite och det tror jag att innebär att vi får se lite vilda västern på Vallecas idag där Getafe bjuder upp till dans.
Hos gästerna stryker vi mittback Velazquez och sätter ett frågetecken för ytterback Pereira som kommer testas sent. I övrigt inga större bekymmer.


Två lag som är i desperat behov av en trepoängare och det tror jag kommer visa sig på Vallecas idag. Om bara lagens anfallare ställt in siktet så tror jag att vi kommer sticka över 2,5 mål här. Något tyngre insats åker in!

/e@sy