Derby på Vallecas i afton då Rayo Vallecano gästas av Getafe. Hemmalaget har stundtals imponerat på mig under säsongen och prestationerna på hemmagräset mot slutet har varit riktigt bra. Gör man två mål på ett formsvagt Getafe ikväll månne?

  • Match: Rayo – Getafe
  • Spel: Rayo över 1,5 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Rayo Vallecano har alltid stora förändringar i truppen inför varje säsong och det är imponerande att man på något vis får ihop det trots allt. Visst har vi fått se en hel del plattmatcher från laget under säsongen, men man har en spelidé och det är den som fixar ett nytt kontrakt i slutändan. Laget spelar alltid med stort bollinnehav och dagar när det funkar ser det riktigt vasst ut, dagar det inte funkar är en helt annan femma. Laget placerar sig på en 12:e plats i tabellen och med betryggande avstånd från nedflyttningsstrecket och för långt upp till europaplatserna så har man inte speciellt mycket att spela för. Men detta är ett derby och det faktum att Rayo kan spela helt avslappnat kan vara en stor fördel med tanke på den spelidé laget har. Poäng i fyra av de fem senaste hemmamatcherna där de enda poängtappen varit mot Real Madrid (0-2) och Valencia (1-1). Laget har ett bra stöd hemma på Vallecas och det kan ge spelarna den energi de behöver idag.

Amaya och Leo Baptistao är tillbaka i träning och finns med i matchtruppen. Vi stryker dock mittbackarna Abdoulaye Ba (skadad) samt Morcillo (avstängd).

vallecano_200x200Getafe_200x200

Getafe har inte imponerat under säsongen och jag hade inte direkt gråtit floder om laget skulle åka ur La Liga, då det inte är mycket som charmar mig. Usel form på slutet men med fem poäng till godo på Granada under strecket så tyder väldigt mycket på att Getafe spelar i högstaligan även nästa säsong. Bottenkollegorna Almeria och Deportivo har väldigt tuffa avslutningsmatcher så även om Getafe förlorar resterande matcher så kommer man klara sig. Fyra raka förluster på kontot med målskillnaden 1-13 säger en del om dagsformen. På de två senaste bortamatcherna har Getafe kammat hem noll poäng tillsammans med en målskillnad på 0-10! Jag tycker att Getafe har många bekväma spelare i laget och det lär inte passa bra mot ett Rayo som spelar med väldigt stort bollinnehav.

Hos gästerna stryker vi Yoda, Álvaro Vázquez, Valera, Lafita samt Emi.


Rayo är klara för en ny säsong och har därför inte särskilt mycket att spela för. Men det är ett derby idag och med bra stöd från läktarhåll så tror jag att hemmalaget tänder till och spelar ut idag. Intressant anfallsspel med Embarba och Kakuta på en varsin kant, sen får vi hoppas att Manucho vaknat på rätt sida idag. Hemmalaget över 1,5 mål testas med en insats strax under medel!

/e@sy