Vi beger oss till Estadio de Vallecas denna lördag där Rayo Vallecano och Espanyol ska göra upp om tre poäng. Svår match att tippa 1×2 i och därför väljer jag att istället fokusera på ett helt annat spel. Haka på!

  • Match: Rayo – Espanyol
  • Spel: över 7,5 gula kort
  • Odds: 1,98 @ betsson
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Det är alltså varningar som jag väljer att lägga fokus på i den här matchen, det finns nämligen väldigt mycket som talar för att det kan slängas kort åt både höger och vänster. Rayo Vallecano snittar nästan fyra gula kort per match hittills i år och det gör att man ligger med i toppen av tabellen i antal varningar per lag. Nu är förvisso lagets mest varnade spelare, Jordi Amat, avstängd här och det är givetvis ett minus för detta spel, men det finns fler i detta lag som kan ta varningar när det behövs. Fuego, Galvez och Casado har alla ett högt antal gula kort den här säsongen, där de två sistnämnda även dragit på sig ett varsitt rött. Det räcker med att dessa herrar tar ett varsitt kort för Rayo, för jag tror nämligen bortalaget vinner ”kortmatchen” här.

Espanyol är det mest varnade laget i la liga och har lyckats dragit på sig hela 110 varningar (8 röda kort) denna säsong, jag tror faktiskt man är ensamt lag att vara över 100 varningar denna säsong. Speciellt när man spelat på bortagräs har det varit en hel del varningar och i de matcher jag sett så har man spelat otroligt fult faktiskt. Ser vi till de tre senaste bortamatcherna så har man dragit på sig 18 (!) gula och 1 rött kort, alltså ett högt snitt på 6 gula per match. Ska vi nämna några spelare i Espanyol så är det tjänstefel att inte nämna Sanchez och Forlin som huserar på det defensiva mittfältet, 13 respektive 11 gula kort denna säsong. Sedan har vi även Stuani (10 gula på 9 matcher) och Wakaso (9 gula på 15 matcher) som tar kort så fort det ges speltid.

Domare i denna drabbning är ingen mindre än César Muñiz Fernández, garanterat topp 3 när vi pratar dåliga domare i Spanien. En herre som fått utstå en hel del kritik i spansk media där hans matcher oftast benämns lite skämtsamt som ”El Show de Muñiz Fernández”. Han gillar att visa det gula kortet och ligger på ett snitt på just 7,5 gula kort per match den här säsongen, dessutom har han visat upp det röda kortet 7 gånger på sina 12 matcher. Han ansvarade även för förra veckans fredagsmatch mellan Getafe och Zaragoza där han var sömnig i första halvlek med endast ett gult kort utdelat. Men i andra halvleken så lyckades han dela ut hela 8 gula kort vilket även resulterade i 2 röda kort. Han är definitivt rätt man för det här spelet! Insatsen blir strax under medel på det här spelet.

Blir även spel på ett rött kort i matchen till 2,75 hos betsson – 1,5/10 units.

/e@sy