Vi beger oss till utkanten av den spanska huvudstaden när Rayo Vallecano tar emot nykomlingen Eibar hemma på Vallecas. Jag gillar offensiven hos Rayo och hoppas att man får lite utdelning på sina chanser idag.

  • Match: Rayo – Eibar
  • Spel: Rayo över 1,5 mål
  • Odds: 2,25 @ betsson
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Rayo Vallecano har, med tanke på förutsättningarna, gjort det riktigt bra inledningsvis. Man har som vanligt tappat stora delar av truppen från fjolårssäsongen och jag tror vi kan räkna med att Rayo bara blir bättre och bättre ju längre säsongen lider. En 10:e plats i nuläget och vid en vinst idag så tar man sig även förbi Getafe i tabellen. Man stod för en riktigt plattmatch i senaste omgången då man blev fullständigt överkörda av Malaga på bortagräs. en match som Malaga kunde vinna med 4-0 till slut. Vi fick återigen se prov på Rayos usla försvarsspel och det hade faktiskt kunnat vara ännu ett par mål i baken där. Men nu har man mittback Ba tillbaka och det innebär att odugliga Amaya förpassas till bänken, vilket helt klart är ett plus. Sedan ska vi även nämna att Malaga är riktigt bra för stunden, så förlusten var inte direkt oväntad. Men kikar vi framåt i planen så gillar jag Rayo. Baptistao har återvänt efter en säsong i Betis och med lite självförtroende i den kroppen så kommer han bli väldigt viktig för Rayo. Sedan ska vi även nämna Gael Kakuta som imponerat mest på mig hittills. En mycket teknisk spelare som älskar att utmana på sig kant. Att Rayo fått låna in honom från Chelsea är man nog väldigt nöjda med just nu. Som vanligt kommer Rayo spela med stort bollinnehav idag och chanser kommer att skapas. Bortser vi från matcherna mot Atletico (0-0) och Barcelona (0-2) så har man faktiskt gjort en del mål hemma på Vallecas, det blev två mål framåt mot både Athletic Bilbao (2-1) och Elche (2-3). Man skapade även tillräckligt för att näta mot både Atleti och Barca också. men det är lite si och så med effektiviteten vid avsluten.
Inga som helst bekymmer hos hemmalaget vilket innebär att ett koppel av spelare lämnas utanför truppen. Man kan ställa ett mycket starkt lag på planen ikväll.

vallecano_200x200eibar2

Eibar är nykomling i La Liga och jag måste säga att man överraskat mig så här långt. Det finns inte särskilt många stjärnspelare i laget, men man har kommit ihop som grupp och gör det bra tillsammans. 10 poäng har man skrapat ihop så här långt på nio matcher, vilket räcker till en 13:e plats i nuläget. Men nykomlingar brukar kunna sprattla till i början på säsongen och jag tror att Eibar kommer få slita hårt för att hålla sig kvar i slutändan. Jag har sett ett par matcher med laget och det är oftast väldigt defensivt inriktat där man försöker att utnyttja motståndets misstag. Men det har även varit vissa matcher där man svingat vilt med sina motståndare och verkligen bjudit på underhållning, bland annat i kryssmatchen mot Levante (3-3), där försvarsspelet var obefintligt. Man vet säkerligen om Rayos brister i defensiven och jag tror inte vi får se ett Eibar som kryper hem allt för långt idag. Lyckas man återvinna bollen högt upp i planen så finns det alla möjligheter att straffa hemmalaget, samtidigt som man öppnar upp sig mer bakåt. Har Rayo en bra dag med sitt fina passningsspel så tror jag att nykomlingen kan få det svårt att hänga med.
Eibar får fortsatt klara sig utan defensiva mittfältaren Errasti som går skadad. Det innebär att vi förmodligen får se svenskbekantingen Derek Boateng gå in på dennes plats. En klar försvagning i det defensiva enligt mig då Boateng inte håller samma klass.


Det brukar bli sevärda matcher med Rayo och hemma på Vallecas bjuder man alltid på frejdig anfallsfotboll. Man skapar alltid en massa chanser och det är bara att hoppas på lite större skärpa i avsluten här. Kan tycka att ett överspel i matchen är bra också, men jag väljer att spela på två hemmamål istället. Insatsen blir strax under medel!

/e@sy