Fredagsmatch i La Liga och ikväll beger oss till Vallecas i den spanska huvudstaden där Rayo Vallecano tar emot Deportivo La Coruna. Gästerna har haft det riktigt svårt på bortagräs under säsongen och det är grunden för mitt spel i matchen. Häng på!

  • Match: Rayo – Depor
  • Spel: Gör båda lagen mål? NEJ
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Rayo Vallecano blandar prestationer och har varvat vinster med förluster på slutet. Senast blev det förlust i derbyt mot Atletico Madrid där siffrorna stannade på 3-1 till slut på Vicente Calderon. Kikar vi på hemmaspelet under säsongen så har det inte alls funkat så här långt, då Rayo är det näst sämsta hemmalaget i ligan med sju poäng inspelade. Laget har oftast ett stort bollinnehav hemma på Vallecas och det innebär att man oftast möter ett samlat försvar, vilket kan vara en av anledningarna till den skrala poängen. Sedan har laget även haft skador på en del nyckelspelare där anfallaren Baptistao missat några matcher på slutet på grund av skada.

Baptistao är tillbaka till dagens match och även fast brassen knappast lär spela några 90 min så lär han få speltid. Men han har som sagt missat en del matcher på slutet och siktet lär inte vara det bästa. I övrigt inga större bekymmer hos hemmalaget.

vallecano_200x200deportivo_200x200

Deportivo La Coruna har inte haft någon större säsong hittills och placerar sig på en 16:e plats i ligan med 18 inspelade poäng. Det är framförallt bortaspelet som ställt till det där laget har raden 1-3-5 och endast mäktat med fyra mål framåt på dessa matcher. Faktum är att laget inte gjort mål på de fem senaste bortamatcherna. Rayo brukar bjuda på en del fina kontringslägen, men frågan är om Depor har material att utnyttja dessa. Oriol Riera har återvänt till den spanska fotbollen och förväntas få chansen från start idag. Riera är riktigt bra i luftrummet men någon kontringsspelare av rang är han inte. Dessutom tror jag inte han har något att hämta i luftduellerna mot Rayos mittbackar. Kikar vi defensivt så har Deportivo ändå hållit ihop det bra på bortaplan under säsongen. Tre av de fem senaste bortamatcherna har nämligen slutat 0-0.

Kikar vi till gästerna så stryker vi idag anfallsspelarna Postiga samt Fariña.


Inget snack om att Rayo kommer ha bollinnehavet här, säkerligen en 65% om inte mer. Deportivo kommer se till att ligga rätt i försvaret och försöka att kontraslå Rayo. Det tror jag innebär en hel del döfotboll idag och det passar mitt spel. Testar därför en insats strax under medel på att båda lagen INTE gör mål.

Ett annat tänkbart spel i matchen är Rayo att vinna + hålla nollan om man letar högre odds. Men jag spelar lite säkrare här med tanke på att Depor spelat så många 0-0 matcher på bortagräs.

/e@sy