Vi startar veckan med en måndagsmatch från La Liga där Rayo Vallecano tar emot Deportivo La Coruna hemma på Vallecas. Svårt på 1×2-spelet tycker jag i en på förhand mycket jämn match. Men jag har hittat ett annat intressant spel. Haka på!

  • Match: Rayo – Deportivo
  • Spel: över 6,5 kort
  • Odds: 2,04 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Börjar vi med att kika på de matcher som lagen spelat den här säsongen så har Rayo Vallecano åkt på fem gula och ett rött kort över två matcher. Det blir ett snitt på 3,5 kort per match, om vi räknar det röda kortet som två, vilket även unibet gör. Deportivo La Coruna har åkt på fyra gula kort under sina matcher vilket blir ett snitt på två kort per match. Inte särskilt många kort alltså, men jag tror att kvällens match kan bli ganska het. För det första brukar det bli bra drag på Vallecas och för det andra så brukar det bli väldigt fult mellan dessa två lag.

Kikar vi då på inbördes möten mellan lagen har de fyra senaste matcherna producerat 8, 10, 9 och 10 kort. Långt över kvällens lina med andra ord. Samtliga matcher har varit mycket jämna och det är givetvis något som bidrar till lite fler kort, och även kvällens match lär bli mycket jämn. Båda lagen har öppnat svagt och kommer ge allt för en trepoängare, och det öppnar för tuffa dueller.

vallecano_200x200deportivo_200x200

Om vi slutligen kikar till domaren i matchen så är det en mycket orutinerad herre som håller i pipan, nämligen Ricardo De Burgos Bengoetxea. Han är ny för säsongen och är blott 29 år gammal. Han har dömt en La Liga-match den här säsongen och det var mötet mellan Levante – Celta Vigo. Det blev en pangstart för ynglingen som fick visa sitt första röda kort i högstaligan redan efter 5 min. Men efter detta så lugnande han ner sig och stannade på exakt 6 kort. Men det tidiga röda kortet bidrog till att det inte blev så många fler kort, då Levante backade hem och spelade ganska avvaktande. Får vi se lika hårt spel som tidigare matcher mellan dessa lag finns det risk för att han kan tappa matchen med sin orutin.


Unibet är generösa med sitt odds här då bland annat bet365 ligger på 1,85 för samma lina. Hos unibet räknar vi korten exakt på samma vis som hos bet365; gult = 1 kort, rött = 2 kort och maximalt 3 kort per spelare. Jag tror vi kliver över 6,5 kort idag och testar en medelinsats på spelet till strax över två gånger pengarna.

/e@sy