Inte många omgångar kvar av la liga och på Vallecas spelas det om viktiga poäng när Celta Vigo gästar Rayo Vallecano på lördagskvällen. Hemmalaget måste plocka poäng i botten av tabellen och man brukar bjuda upp till offensiv fotboll på hemmagräset. Målglatt?

  • Match: Rayo – Celta Vigo
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Rayo Vallecano har en väldigt fin formkurva trots att man åkte på dyngtorsk i senaste omgång. Den förlusten kom i derbyt mot Real Madrid (0-5) och man får väl ändå ursäkta laget för det nederlaget. Innan den tuffa bortamatchen hade man fem raka matcher utan förlust, där fyra av dessa matcher var trepoängare. Det innebär att laget tagit sig upp över nedflyttningsstrecket och placerar sig på en 15:e plats just nu. Men det är otroligt tajt i botten av tabellen där Valladolid, som ligger under strecket, endast är tre pinnar bakom. En seger är med andra ord välkommen i dagens match och man kommer säkerligen gå ganska hårt för den. Man spelar som vanligt med stort bollinnehav och det tror jag att Celta Vigo kan bli lite störda av, eftersom gästerna även trivs med mycket boll. Men Celta Vigo är även väldigt kontringsskickliga och där tror jag att Rayo kommer få problem om man tappar bollen på fel ställe. Tappat boll har man nämligen gjort hela säsongen och det är ingen slump att man är det lag som släppt in flest mål (68 stycken) i hela ligan så här långt.

Hos hemmalaget stryker vi här backarna Galeano och Tito, i övrigt inga större avbräck.

celtavigocharlesrafinha

Celta Vigo kunde hoppa tillbaka på vinnarspåret senast då man besegrade Sevilla på hemmagräs med 1-0. Man fick en relativt billig straff i slutminuterna och Nolito stod pall för trycket när han skickade in segermålet. Innan segern har man haft lite problem i spelet där framförallt offensiven inte funkat som den brukar. Men en stor anledning till det är skadan på Rafinha och dessutom så har man mött en del defensivt skickliga lag på slutet. Men nu är Rafinha tillbaka i spel och han står sällan för en dålig match, jag tycker även att han var bra mot Sevilla. Med brassen Charles samt Nolito bredvid sig så bildar man ett riktigt vasst anfall som kan utnyttja eventuella misstag hos hemmalaget. Celta Vigo ligger tre poäng framför Rayo i tabellen så jag tror att vi får se ett avvaktande bortalag som kommer spela mycket på just kontringar. Man är ett riktigt bra lag på resande fot där man faktiskt plockat lika många poäng som hemma på Balaídos,

Hos gästerna stryker vi David Costas samt Medinda som inte reser med till huvudstaden. Inga större avbräck!


Rayo hade en fin form innan derbyt förra omgången och jag tror man kan bli lite väl övermodiga i den här matchen. Visst har man fått igång målskyttet på slutet men samtidigt så visar man stora hål i defensiven som oroar. Jag låter det vara osagt hur poängen fördelas i matchen men jag tror vi kommer få se minst tre mål. Testar därför en insats strax under medel på över 2,5 mål!

/e@sy