Söndag och som vanligt bjuds vi på en lunchmatch från den spanska högstaligan. Den här gången beger vi oss till utkanten av huvudstaden där Rayo tar emot Celta Vigo hemma på Vallecas. Två lag med fin offensiv och det hoppas jag innebär en del mål.

  • Match: Rayo – Celta
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,675 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Rayo Vallecano har halkat ner till en 13:e plats där man ligger på 11 inspelade poäng. Raden ser inte särskilt vacker ut då laget kommer in till den här matchen med tre raka förluster på kontot. Det är förluster där man dessutom har visat prov på sitt usla försvarsspel och släppt in en hel del mål, närmare bestämt tolv stycken. Man må vara ursäktade senast i bortamatchen mot Real Madrid (1-5), men att släppa in massa mål mot Eibar (2-3) och Malaga (0-4) imponerar inte. Rayo törstar efter en seger och jag tror det blir ett väldigt offensivt upplägg idag. Som vanligt kommer laget ta hand om bollinnehavet och försöka spela sig ur alla möjliga situationer ute på planen. Det innebär oftast att man tappar boll på fel ställen och det vill man nog inte göra mot Celta Vigo. Gästerna har ett mycket kapabelt anfall som kommer utnyttja kontringslägena när de uppstår. Backlinjen hos hemmalaget har gång på gång visat att man inte håller i la liga och jag tycker inte heller att målvakt Alvarez håller någon högre klass, som nu tvingas stå då Tono går skadad.
Inga större förändringar hos hemmalaget som saknar skadade duon Insua och Tono här. Inte heller Jorge Morcillo, Adrián Embarba, Mohamed Fatau, Alejandro Pozuelo eller Jonathan Pereira får plats i truppen.

vallecano_200x200celta_200x200

Celta Vigo visar fortsatt bra form och placerar sig på en sjundeplats i nuläget med 20 inspelade poäng. Vid vinst idag så klättrar man faktiskt upp på en femteplats, förbi både Malaga och Sevilla. Jag gillar verkligen hur Celta Vigo spelar fotboll och precis som hos Rayo så rullar man väldigt mycket boll efter backen. Men man spelar lite rakare än dagens motstånd och jag tror man kan få en mycket passande matchbild här. När spelet vänder så har man hyperfarliga trion Orellana, Nolito och Larrivey framåt, en trio som skördat stora framgångar så här långt. Nolito är väl den som kanske varit mest lyckosam den här säsongen, vilket innebar en debut i det spanska landslaget tidigare i veckan. Han är otroligt svårfångad på sin kant och även ser verkligen hungrig ut för dagen. Även chilenaren Orellana brukar ha lekstuga på sin kant och jag kan förstå att Larrivey trivs med fotbollslivet mellan dessa två. Larrivey är en mycket bra boxspelare och ligger faktiskt på en fjärdeplats i skytteligan med sina sju strutar. Kikar vi sen på det defensiva hos gästerna så håller väl inte det samma klass som det offensiva. Förvisso har man bara släppt in 11 mål så här långt, men jag tycker inte det speglar försvarsspelet. Målvakt Alvarez har gjort ett par riktiga kanonmatcher och dessutom har han haft både stolpe och ribba med sig vid flera tillfällen. Hemmalaget har ett fullt dugligt anfallsspel så Alvarez får vara riktigt bra om han ska hålla någon nolla idag.
Hos gästerna stryker vi fortsatt Planas och Oubina som går skadade, i övrigt inga bekymmer.


Det brukar bli väldigt sevärda matcher när Rayo är i farten, där försvarsspel inte ligger i fokus direkt. Man kommer gå framåt för tre pinnar här och Celta Vigo kommer definitivt inte backa hem och kolla på. Det öppnar upp för en svängig match med många chanser och då tror jag vi får se en del mål här. Testar därför en insats strax över medel på över 2,5 mål i matchen.

Testar även 1,5/10 units på över 3,5 mål i matchen – 2,60 @ bet365

/e@sy