Mitt andra spel för dagen hittar jag i det sena mötet på Vallecas mellan Rayo Vallecano – Celta Vigo. Hemmalaget ligger illa till i botten av tabellen och är i stort behov av en trepoängare. Jag tycker det finns goda chanser till det ikväll, men istället för den raka ettan väljer jag ett målspel på hemmalaget.

  • Match: Rayo – Celta
  • Spel: Rayo över 1,5 mål
  • Odds: 2,40 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22:05

Rayo Vallecano har haft en bedrövlig säsong hittills och vi hittar laget på en nedflyttningsplats för tillfället med endast 16 inspelade poäng på kontot. Nu tycker jag att laget haft en del otur i sina matcher, men samtidigt så har man ett av ligans absolut sämsta försvar som sätter käppar i hjulet. Men ska vi fokusera på det offensiva, som det här spelet bygger på, så gillar jag Rayo. Man har en fin uppsättning anfallsspelare i truppen och 23 mål framåt är inte alls någon usel siffra. En riktigt bra prestation borta mot Valencia (2-2) senast där laget gjorde just två mål framåt. Men i slutändan fick man nöja sig med en poäng efter två riktiga försvarsmissar. Idag är det en väldigt viktig match för Paco Jemez och hans mannar, där tre poäng är ett måste. Rayo kommer styra spelet idag, som man nästan alltid gör på hemmaplan, och det tror jag kan passa Celta Vig väldigt illa. Det brukar vara fullt ös framåt inför en fanatisk hemmapublik och med den i ryggen tror jag på två mål framåt idag.
Skadelistan är ganska lång hos Rayo men det är mestadels defensiva avbräck som Amaya, Rat samt målvakterna Cobeno och Tono. Förutom dessa herrar stryker vi även offensiva spelarna Embarba och långtidsskadade Ebert, men där tycker jag Rayo har fullgoda ersättare.

vallecano_200x200celta_200x200

Celta Vigo har gjort det riktigt bra hittills denna säsong då laget placerar sig på en femteplats i tabellen med häng på fjärde och sista CL-platsen. Laget bröt en tre matcher lång förlustsvit i senaste omgången där Levante (4-3) besegrades på hemmaplan, men det satt väldigt hårt inne till slut. Guidetti nätade två gånger om och efter Aspas 3-0 trodde många det var klart. Men i samma ögonblick som Guidetti byttes ut gjorde Levante två snabba mål och satt ordentlig press på de ljusblåa. Försvarsspelet var inte alls bra i den matchen och får vi se liknande försvarsarbete i dagens match så blir jag väldigt nöjd. Dessutom ska det nämnas att Celta Vigo spelade cupmatch mot Atletico Madrid (0-0) tidigare i veckan där man ställde ett slagkraftigt lag på planen. Det är alltid tungsprunget på Balaidos och den matchen kan mycket väl sitta kvar i benen här. Celta brukar i normala fall kunna vila en hel del med sitt fina passningsspel och bollinnehav, men idag blir det mycket jaga boll mot ett ännu passningsskickligare Rayo, vilket jag tror kan passa illa.
Tuffa avbräck hos gästerna som saknar Aspas, Wass och sedan tidigare även Nolito. Vi har även Fontas och Diaz på skadelistan vilket inte är några direkta avbräck.


Rayo är i stort behov av en seger och kan inte sätta sig och vänta här. Det kommer bli full fart framåt från start idag och med den fanatiska publiken bakom sig så tror jag man löser två mål på ett vingklippt och möjligen aningen tröttkört Celta Vigo. Insats strax över medel på spelet.

/e@sy