Match på Vallecas idag när serieledande Barcelona gästar Rayo Vallecano. Hemmalaget är inte så dåliga offensivt och kan mycket väl spräcka den nolla som Barcelona nu hållit i sex matcher. Men defensivt är inte Rayo särskilt slipade och jag förväntar mig därför en hel del mål här.

  • Match: Rayo – Barcelona
  • Spel: över 3,5 mål (goal line)
  • Odds: 1,975 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Rayo Vallecano har bytt ut stora delar av laget och med tanke på detta har man stått för en mycket bra inledning. Man står på en niondeplats just nu med åtta poäng i bagaget, detta efter sex spelade matcher. Det är framförallt offensiven som jag gillar hos laget, för där finns det kvalité nog för att störa vilket lag som helst i den här serien. Baptistao ser ut att ha fått en liten nystart sedan han kom tillbaka till klubben och det är helt klart en kapabel herre i sina ljusa stunder. Men den som imponerat mest är utan tvekan Gael Kakuta, som kommit till Rayo på lån från Chelsea. Det känns som den spanska fotbollen passar honom väl då det är en väldigt teknisk spelare, som trivs mycket med yta att jobba på. Vi har även Aquino, Pereira och Manucho som visat att man kan leverera i la liga. Men defensivt är Rayo inte särskilt bra, och då känns det som snälla ord. Förvisso höll man nollan i senaste omgången, men då var motståndet Levante och inte Barcelona.
Hos hemmalaget stryker vi Cristian Álvarez och mittback Zé Castro.

vallecano_200x200barcelona_200x200

Barcelona har imponerat stort i ligaspelet så här långt och leder la liga på 16 poäng efter sex spelade omgången. Det mest imponerande är dock målskillnaden man har hittills, nämligen 17-0 (!). Noll insläppte mål alltså, men jag tycker inte vi ska hylla något försvarsspel hos katalanerna. Man släpper till lägen i sina matcher och jag tycker det mest är tillfälligheter att Bravo fortfarande håller tätt. Senaste ligamatchen satt jag på plats på Camp Nou och fick se Barcelona krossa Granada med hela 6-0. Granada hade ett ribbskott ganska tidigt i matchen men sedan handlade det mesta om Messi och Neymar. Det verkar som dessa herrar hittar varandra bättre ute på planen just nu och man känns väldigt formstarka för dagen. Man kan säkerligen fixa den här linan på egen hand med tanke på det försvarsspel Rayo visat upp så här långt, men jag tror som sagt inte att Barcelona håller nollan idag.
Inga större skadebekymmer hos gästerna.


Rayo kommer som vanligt försöka ha bollinnehavet och Barcelona får helt klart se upp med Baptistao och resterande anfallare. Men Rayo tappar otroligt mycket boll i sina matcher och gör man det mot spelare som Neymar och Messi så smäller det till i baken. Minst fyra mål i matchen blir mitt spel och vi sätter en insats strax över medel på detta.

/e@sy