Avslutande matchen i Spanien denna lördag är ett derby som vi hämtar ifrån huvudstaden mellan Rayo och Atlético. Rayo har fin hemmaform samtidigt som Atlético alltid är giftiga med Falcao i spetsen. Jag går på ett överspel här som känns vettigt med tanke på förutsättningarna.

  • Match: Rayo – Atlético
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,85 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Rayo Vallecano placerar sig som 8:a i tabellen och har helt klart häng på en europaplats i nuläget, något som förvånar mig oerhört. Men man har haft ett par spelare som blommat ut rejält denna säsong och då tänker jag främst på anfallaren Leo Baptistao (bilden) som toppar lagets skytteliga tillsammans med Piti som också varit riktigt bra. Dessa två herrar tillsammans med Dominguez bildar ett fruktat anfall som håller hög klass i la liga. Atlético har ett hyfsat försvar men med förra matchen mot Bilbao på näthinnan så tror jag Rayo har goda chanser till mål ikväll. Atlético väljer dessutom att vila Godin till förmån för Cata Diaz ikväll, en klar försvagning i backlinjen.

Startelva Rayo:

Rubén, Arbilla, Gálvez, Amat, Casado, Javi Fuego, Trashorras, Lass, Piti, Leo och Chori.

Atlético åkte på en rejäl kyss i sin senaste bortmatch då man föll med 3-0 mot Bilbao. Nu speglar inte siffrorna matchbilden direkt men Atlético visade inte upp något bra försvarsspel och det är sällan man gör det på resande fot. Av sina blott 21 insläppta mål denna säsong så har man faktiskt släppt in 15 av dessa på bortagräs. Även framåt har man haft problem på bortagräs och bara gjort 10 mål på lika många matcher. Men chanserna har inte saknats och senast mot Bilbao i förlustmatchen så borde man faktiskt gjort ett par baljor, en storspelande Iraizoz stod i vägen den gången. Nu har man Falcao tillbaka här och även offensiva ytterbacken Filipe Luis, så jag tror bortalaget ska kunna trycka in minst ett mål här.

Startelva Atlético:

Courtois, Juanfran, Miranda, Cate Díaz, Filipe Luís, Mario Suárez, Gabi, Koke, Raúl García, Adrián López och Falcao.


Rayo har gått över den här linan själva i sina tre senaste hemmamatcher, så målformen finns absolut där. Idag kommer man förmodligen få hjälp att gå över linan av sina motståndare så jag tycker det här spelet känns bra. Insatsen blir strax över medel.

/e@sy