Fint möte på Vallecas idag där Rayo Vallecano och Athletic Bilbao gör upp om tre poäng. Det brukar bli underhållande matcher på Vallecas och Athletic från Bilbao är det perfekta motståndet för att vi ska kunna få se mål. Överspel!

  • Match: Rayo – Athletic
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,975 @  bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Rayo Vallecano har som väntat varit upp och ner den här säsongen och placerar sig just nu på en 14:e plats i tabellen. Laget är extremt beroende av sitt passningsspel och därför kan det bli en del plattmatcher titt som tätt. Men underhållning brukar det bli när Rayo spelar och framförallt hemma på Vallecas. Premiärmatchen på hemmaplan mot Valencia slutade förvisso mållös, men det var en match som var allt annat än chansfattig. Efter detta har fyra av fem matcher på Vallecas klivit över 2,5 mål. Rayo har ett av ligans sämsta försvar och det fick vi se smakprov senaste omgången mot Getafe (1-1). Nu plockade Rayo en pinne med sig hem, men Getafe hade en del fina lägen att avgöra och borde så även gjort. Men framåt gillar jag Rayo och det offensiva spelet är alltid i fokus inför de egna fansen.Spelare som Lass, Bebe, Jozabed, Embarba, Ebert och Guerra är ingen dålig uppsättning anfallsspelare.

Endast defensiva avbräck hos hemmalaget idag då vi stryker ytterback Rat samt de båda målvakterna Tono och Cobeno. De två förstnämnda är startspelare skadefria och självfallet hårda avbräck. Målvaktspositionen ser väldigt svag ut hos Rayo just nu.

vallecano_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao hade en mycket fin formkurva med tre raka vinster innan det tog stopp i senaste omgången borta mot Granada (0-2). Baskerna skapar en hel del chanser match efter match och är starka offensivt, men försvarsspelet har inte sett särskilt bra ut på slutet. Den unga mittbacken Laporte får dra ett stort lass i de bakre leden och jag tycker han sett aningen sliten ut på slutet. Athletic har nu släppt in mål i fem raka tävlingsmatcher, där det blev två insläppta i veckans EL-match borta mot Augsburg (3-2). En hel del offensiva spelare vilades mot tyskarna, men idag kan jag inte tänka mig annat än att Valverde trycker ut sin starkaste elva. Aduriz, Susaeta, Raul Garcia och Williams är fyra mycket kapabla anfallsspelare. En sista sak vi ska nämna angående Athletic är luftrummet, där man är vansinnigt starka. Det känns som Aduriz nickar in bollar var och varannan vecka och dessutom har man ytterligare 2-3 spelare som kan utmana ordentligt i luften. Där får Rayo se upp!

Hos gästerna stryker vi idag anfallstrion Sabin, Ibai och Muniain. Inga tyngre avbräck!


Det är nästan alltid bra tryck på Vallecas och bra tryck tror jag även det blir på planen idag. Athletic är sylvassa framåt men har visat sig darriga bakåt den senaste tiden. Här tror jag vi sticker iväg i antal mål och testar därför en något tyngre insats på spelet.

/e@y