Fullspäckat med spanska matcher i afton där jag tror vi kan få se ett målkalas på Vallecas med start 20:00. Rayo Vallecano har inte fått någon ordning på sitt försvarsspel ännu och det kan säkerligen de gästande baskerna utnyttja.

  • Match: Rayo – Athletic
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Rayo Vallecano hade stora bekymmer med sitt försvarsspel förra säsongen och det verkar knappast blivit någon bättring på den fronten. Förvisso höll man nollan mot Atlético Madrid (0-0) i premiäromgången av La Liga, men sedan har försvarsspelet varit under all kritik. 2-2 mot Deportivo följdes upp av en 2-3 förlust mot Elche, och nu senast blev det hela 2-4 mot VillarrealEl Madrigal. Som ni ser så är man inte alls särskilt usla framåt, utan det skapas en hel del lägen varenda match. Men släpper man in runt 2-4 mål i matcherna så blir det svårt att plocka trepoängare. Försvarsspelet mot Villarreal var det sämsta jag sett i hela La Liga den här säsongen och släpper man sådana ytor mot ett lag som Villarreal så får man också betala för det. Jag tvivlar starkt på att man lärt sig försvarsspel under tre dagar och det blir nog samma visa idag igen, där Rayo kommer ösa på framåt och glömma bort det defensiva. Den här gången står Athletic Bilbao på andra sidan planhalvan, och då blir man straffade precis som senast. Kikar vi på offensiven så har Rayo fått in mycket trevliga anfallare som kan sätta ett par strutar på baskerna. Man har lånat in Kakuta från Chelsea bland annat, som är en mycket intressant herre. Otroligt rapp i steget och älskar att utmana, så han blir svårfångad i kväll. Sedan har vi även Baptistao som återvänt efter en sejour i Betis och även Aquino som man lånat från Villarreal.
Inte större bekymmer hos hemmalaget som endast saknar Cobeño och Amaya idag.

vallecano_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao har inte fått någon pangstart på säsongen och det är dags för fjolårets ligafyra att börja plocka poäng nu. Visst har man stött på en del tuffa motståndare och haft otur med en del domslut, men jag tycker ändå man varit en besvikelse. Kanske är det kombinationen europaspel/ligaspel som sätter sina spår, för en del nyckelspelare har fått slita på ordentligt. Den starka offensiv som man annars brukar ha har inte gjort mål på två ligamatcher nu, där Barcelona (0-2) och Granada (0-1) stått för motståndet. Men vi ska inte jämföra dessa två lags defensiv med  försvaret hos Rayo, för Barcelona har noll insläppta mål den här säsongen och Granada endast två. Athletic kommer få sina chanser i omställningarna idag och då tror jag Munain och Aduriz hugger som kobror där framme. Ser vi till gästernas defensiv så var det inte bra senast mot Granada, det märktes att man saknade skadade Laporte. Granada skapade flertalet heta lägen och hade man bara haft en gnutta skärpa i avsluten så hade man gjort fler mål där. Nu sägs det att Laporte är redo för spel i kväll om det krävs, men jag tror det är tveksamt att han startar matchen faktiskt. Athletic har derby mot Eibar i helgen och sedan ska man även spela Champions League nästa vecka, där behövs nog Laporte mer.
Hos gästerna stryker vi idag Ibai Gomez som fortfarande dras med skadekänningar, i övrigt inga nya avbräck.


Rayo kommer som vanligt kontrollera bollinnehavet idag och med den vassa offensiv man har så kommer lägen att skapas. Men när man tappar bollen, vilket man gör ofta, så kommer inte Athletic vara särskilt förlåtande. Mitt spel blir minst tre mål i matchen och insatsen blir strax över medel.

/e@sy