Mycket bra gårdag för egen del där det blev tre vinster och en push på de rekarna som var ute. Vi passar på att smida medan järnet är varmt och ger oss in på lunchmatchen i La Liga. Rayo gästas av Almeria och jag tror vi får se en underhållande match med en del mål.

  • Match: Rayo – Almeria
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1.70 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Rayo Vallecano har varit mycket upp och ner under säsongen där man blandat fantastiska prestationer med ordentliga bottennapp. En 12:e plats placerar sig laget på i dagsläget och med för långt upp till europaplatserna och ett avstånd på 10 poäng ner till just Almeria på nedflyttningsplats så har inte Rayo särskilt mycket att spela för. Det brukar innebära lite mindre slipat spel och det fick vi verkligen se i den senaste omgången på bortagräs mot Celta Vigo. Rayo låg lite överallt ute på planen och fick sig en ordentligt lektion i fotboll som slutade med 6-1 i baken. På hemmaplan har man dock lyckats bättre med fyra vinster på de fem senaste matcherna på Vallecas. Rayo har onekligen ett gäng intressanta herrar framåt i planen, men försvarsspelet tillhör utan tvekan en av ligans sämsta.

Hos hemmalaget stryker vi Baptistao, Raúl Baena och målvakt Cristian Alvarez som alla går skadade. Inte heller Aquino eller Insua får plats i matchtruppen.

vallecano_200x200almeria

Almeria har som väntat haft en tuff säsong och placerar sig just nu under nedflyttningsstrecket på 28 poäng, samma siffra som Deportivo över strecket. Laget hade dunkel form men tog en livsviktig seger mot bottenkollegan Granada (3-0) senast. Det brukar svänga rejält när Almeria är i farten och det är ingen större överraskning att lagets fyra senaste matcher klivit över 2,5 mål. Kikar vi till bortaspelet så är Almeria ett av få lag som trivs bättre på resande fot än på hemmaplan, där 16 av lagets 28 poäng hämtats. En annan intressant sak med bortaspelet är att 8 av Almerias 10 senaste bortamatcher klivit över 2,5 mål. Almeria har fina kontringsspelare i laget och det kan komma väl till hands mot dagens motstånd. Rayo dräller ofta med bollen och det är något som gästerna kan utnyttja.

Hos Almeria stryker vi idag Verza, Soriano, Fran Vélez samt Míchel.


Rayo är så gott som klara för ännu en säsong i La Liga och det tror jag innebär ett mycket offensivt hemmalag idag. Då ska man kunna stänka dig ett par bollar, men samtidigt kan man bli straffade i kontringsspelet. Över 2,5 mål känns som ett vettigt spel och vi testar en insats strax under medel på detta.

/e@sy