Allsvenskan norra i bandy hinner med en match till innan året är till ända. Det är i Rättvik Arena som hemmalaget Rättvik möter Köping. Bara en poäng skiljer lagen emellan i botten av tabellen, men jag tycker ena laget har en mycket klar fördel här. Maxspel!

  • Match: IFK Rättvik – Köping IS (allsvenskan norra, bandy)
  • Spel: Rättvik
  • Odds: 1.50 (svenska spel, betsafe)
  • Units 10/10
  • Spelstopp: 19.00

Rättvik är med all rätt är ganska klara favoriter ikväll. Man kanske inte har någon superform om man kollar på dom två senaste matcherna, som inneburit lika många förluster. Men tar man en titt på vilka man förlorat mot så är det Örebro och Falun, det är lag som tillhör det absoluta toppskicket i serien. Och det är inga utklassningssiffror man förlorat med, 3-5 mot Örebro och 2-4 mot Falun. Man har faktiskt spelat riktigt bra i dessa matcher och skulle lika gärna kunnat få med sig några poäng. Innan dessa knappa förluster så hade Rättvik två raka vinster, så jag anser att formen är riktigt god.

Till dagens match är hemmalaget helt skadefritt och redo för match. Man lånar dessutom in den mycket rutinerade Daniel Svedberg från Otterbäcken. Svedberg som representerat en mängd elitserieklubbar tog även SM-guld med Västerås säsongen 2000/2001. Rättvik har lånat in han i två matcher tidigare denna säsong och vunnit båda, han har bidragit enormt när han spelat. Med i Rättvik finns även Johan Kruse som spelat många år i eliten och spelade så sent som förra året i högstaligan för Tillberga. Sen får man absolut inte glömma Dan Hjelm som är spelande tränare i Rättvik, han har spelat 17 säsonger i elitserien och en mängd landskamper.

Rättvik kommer börja klättra i tabellen och man har dessutom två matcher mindre spelade än kvällens motstånd.

Köping vet jag i ärlighetens namn inte särskilt mycket om, mer än att man tog en knapp vinst mot jumbon Västanfors senast. Innan detta hade man sju raka förluster, så formen är väl inte direkt jättebra. Man kommer få det oerhört tufft i kvällens match när Rättvik sätter fart.

———————————————————————-

Rättvik bandy är hårdsatsande och har ett uttalat mål att man ska spela i högstaligan 2013, något man kommer få oerhört svårt att uppnå enligt mig. År 2010 restes och invigdes Rättvik Arena, som till stora delar finansierades av ena grundaren till spelbolaget Expekt. Han har ett stort intresse av bandyn i Rättvik och har lagt ner mycket pengar på denna elitsatsning. Man kommer klättra en hel del i serien och jag kan absolut inte se annat än tre poäng för hemmalaget här.

Spelar även 4/10 units på dubbeln Rättvik/Ljusdal, 1.88 hos betsafe.

Ljusdal har nio vinster på lika många försök och verkar oerhört starka i år. Jag tror man blåser av Tellus ganska enkelt på bortais, Tellus kommer med fyra raka förluster i bagaget.

/e@sy