Europa League i afton och vi tar en närmare kik på Grupp E där Rapid Wien och Villarreal hamnat. Hemmalaget har visat upp ett usel försvarsspel på slutet, och det kombinerat med defensiva avbräck hos gästerna, gör att jag tror på mål ikväll.

  • Match: Rapid Wien – Villarreal
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Rapid Wien misslyckades med att ta sig till Champions League där laget blev utslagna av Shakhtar över två matcher. Första matchen hemma i Österrike slutade 1-0 till Shakhtar och på bortagräs fick österrikarna nöja sig med ett 2-2 resultat, så Shakhtar klev vidare med sammanlagt 3-2. Men det var två mycket jämna matcher och det är ändå en liten indikation på att detta inte är något skitlag Villarreal besöker. I den inhemska Tipico Bundesliga placerar sig laget på en andraplats just nu med facit 5-1-2 och målskillnad 19-12 över 8 omgångar. Laget har gjort flest mål framåt i ligan så här långt, men å andra sidan har de släppt in lika många mål som jumbon Wolfsberger, vilket är klart oroande inför kvällens match. Sex insläppta mål på de två senaste ligamatcherna tyder på svagt försvarsspel, och ikväll är det en starkare motståndare på andra sidan än vad man är vana vid hemma i Österrike. Kikar vi till lagets fyra hemmamatcher i ligan har samtliga gått över 2,5 mål och jag tror vi kan vänta oss ett taggat och offensivt hemmalag idag.

Hos hemmalaget stryker vi idag Thomas Schrammel (back), Thanos Petsos (mittfält) och Andreas Kuen (mittfält) som går skadade. Men det största avbräcket är avstängda mittbacken Mario Sonnleitner som fick rött kort mot Shakhtar. Inga bekymmer framåt i planen.

rapidwienVillarreal_200x200

Villarreal har öppnat säsongen på ett mycket bra sätt och har plockat sju poäng på de tre inledande omgångarna i La Liga. Ganska överraskande tycker jag då Villarreal har många nya spelare och jag förväntade mig lite ojämna resultat i början på säsongen. Men samtidigt så ska vi nämna att den gula ubåten haft ett ganska gynnsamt spelprogram inledningsvis. Det offensiva är styrkan hos den gula ubåten just nu och det har vi även märkt inledningsvis med sju mål på tre matcher. Trots att man tappat spelare som Gio dos Santos, Uche, Moreno och Vietto så har det tillkommit spelare med tillräckligt hög klass för att göra Villarreal mycket slagkraftiga framåt. Men defensivt har de ett par långtidsskador och även fast poängen trillat in så har Villarreal släppt in mål i samtliga tre ligamatcher. Jag förväntar mig ett mycket offensivt hemmalag idag, och även fast det ger fina kontringsmöjligheter åt spanjorerna så tror jag inte detta blir någon enkel resa.

Hos gästerna stryker vi då långtidsskadade mittbacken Musacchio och målvakt Asenjo. Vi stryker också den avstängda mittbacken Eric Bailly, som jag tycker är en av de bättre försvarsmässigt i laget. Tränare Marcelino gillar att rotera friskt när det kommer till europaspel, men det tycker jag inte påverkar det offensiva där bredden finns. Verkar även som att Soldado kommer vilas ikväll.


Hade detta varit en match på El Madrigal så är jag övertygad om att Rapid Wien hade backat hem och spelat handbollsförsvar. Men nu är vi på deras hemmaplan och här gäller det att bjuda till inför hemmafansen. Jag förväntar mig fart och fläkt i matchen och då ska vi kunna kliva över 2,5 mål. Insats strax över medel åker in!

/e@sy