Milos Raonic möter Fernando Verdasco, förra årets succéspelare i Madrid. Kanadensaren hade problem ute på banan igår samtidigt som Verdasco tycks hittat formen inför hemmapubliken.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Madrid
  • Match: Raonic – Verdasco
  • Spel: Verdasco +4
  • Odds: 1,83 @ betsafe 
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 18.00

Milos Raonic servade fantastiskt bra i öppningsrundan mot ryssen Davydenko. Det är tveksamt om kanadensaren servat så här bra förut (om man bortser från supersnabba underlag i San Jose)

Det är nästan omöjligt att returnera förstaservarna. Det blir nästan som om bollen bara dör när den vidrör motståndarens racket. Andraservarna varierar han väldigt bra också. Ibland får han för ess, ibland kickar han wide och mixar upp detta med en del serve-volley-spel.

Nu kan man inte anklaga Raonic för att vara i toppform, för det är han inte. Ute på banan var han väldigt underlägsen Davydenko som gjorde en bra match. Men ibland räcker det med ett dåligt servegame för att nederlaget ska vara ett faktum mot spelare som Raonic.

Idag blir det Verdasco som står på menyn – och det är verkligen en meny. Verdasco hatar att möta storservare. Faktiskt till den milda grad att han fejkade skada inför en turnering när han blev lottad mot Isner – han orkade liksom inte stå där och se otagbara servar flyga förbi.

Verdasco hatar alltså att möta duktiga servare, men han älskar att spela i Madrid. Det var här han stod för 2012´s största skräll när han slog Nadal – mycket tack vare en stöttande publik.

I slutändan tror jag att Raonic vinner, men man ska absolut inte räkna bort spanjoren här. De har 2-2 i matcher där Verdasco vunnit båda på grus. Övriga två har gått till tre set och jag undrar om inte Fernando börjar hitta rätt nu.

Återigen är frågan om Raonic motståndare kan hålla ner siffrorna? Davydenko lyckades mer än väl och med tanke på herrarnas historik och Raonic ganska dåliga spel ute på banan så tror jag att det blir jämnt här.