Två servekanoner ställs mot varandra och frågan som ställs är vem av dem som hanterar gruset bäst.

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: Franska Öppna
  • Match: Milos Raonic – Kevin Anderson
  • Spel: Kevin Anderson
  • Odds: 2,75 @ bet365
  • Units: 2/10
  • Spelstopp: 13.00

 

Milos Raonic gjorde återigen en medioker insats på gruset i Paris. Han lyckades emellertid, med nöd och näppe, ta sig förbi hemmaspelaren Michael Llodra. Det ska egentligen vara klasskillnad men någon sådan sågs inte till igår. Llodra var minst lika bra i första set, han var bättre i andra set, men orkade inte hela vägen.

Raonic är ganska lik Kevin Anderson i spelstilen. Båda spelar aggressivt, har en bra serve, medioker backhand och mixar väldigt sällan upp spelet.

Milos har bättre serve och något hårdare forehand. Kevin har bättre fotarbete, bättre backhand.

Kevin har gjort några bra grusmatcher i år och han är inte riktigt lika beroende av sin serve som kanadensaren. Med tanke på att Raonic släppte set mot både Malisse och Llodra så har jag svårt att se honom höja sig så pass att han tar Kevin Anderson i raka.

Raonic har 1-0 i matcher efter en väldigt tight 2-0 seger på blixsnabb inomhusbana. Idag får han nog större problem.

Det är som sagt knappast i egen serve kanadensaren har problem. Han har pangat in över 40 ess på två matcher, men i längre dueller, över fem-sex slag, förlorar han nästan alltid. När han får korta eller flacka slag mot sin backhand ser det ibland ut som att han inte vet hur man spelar tennis.

Kevin Anderson är mer komplett som tennisspelare. Han slarvar sällan bort övertaget om motståndaren tvingas till en andraserve. Anderson har redan pressat ett antal spelare som är bättre än Milos på grus och idag lär han ta absolut minst ett set och överspelet lär ryka här. Skulle tro att detta blir fem set och att Raonic får säga hejdå.