UFC återvänder till Las Vegas med det som kunde ha varit ett historiskt ögonblick där man hade satt ihop sin första ”champion vs champion match up” på 7 år, men så blev det tyvärr inte. Conor McGregor går nu istället upp mot Nate Diaz i en fördelaktig matchning där jag väljer att spela tidigt med en vecka till match.

  • Match: Conor McGregor – Nate Diaz
  • Spel: McGregor rond 1-2
  • Odds: 1,73 @ Unibet
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 06.00 6/3

Conor McGregor (19-2) hade chansen att bli historik som mästare i dubbla viktklasser, men Rafael dos Anjos har hoppat av pga en fotskada och Nate Diaz (18-10) tar hans plats 11 dagar till match. Sett till intresse det bästa UFC kan göra av situationen då det nya motståndet faktiskt är ett större namn än lättviktsmästaren (RDA) samtidigt som risken att irländaren förlorar momentum i sin jakt på nästa titel förblir väldigt liten, för skulle man se till talang och kvalitet kunde man ha matchat upp ”The Notorious” med ett tuffare test. Noterbart att den här matchen kommer gå i weltervikt och Diaz kommer faktiskt gå in med ett knappare ”reach advantage”, det är dock den enda fördelen jag vill ge honom på förhand.

Lillebror Diaz har faktiskt inte vunnit mer än två av sina 5 senaste, har haft stora problem med offensivt slipade motstånd och kommer inte direkt ha toppat formen – men han kommer vara väldigt nöjd med att få bra betalt. McGregor, som faktiskt har storleken även för den här viktklassen (var enorm som fjäderviktare), kommer troligtvis vara i toppform och riskerar inte att hamna på mattan.

Nate Diaz är skarp i ”boxing range”, men Conor McGregor kan, med sina egenskaper, attackera med fler alternativ och kan vara den mest slipade strikern, med en kombination av kraft, teknik och kreativitet, i UFC i dagsläget. I 8 av hans matcher i UFC har 7 motståndare slagits ut inom de inledande två ronderna där endast Max Holloway (en match där McGregor skadade korsbandet tidigt) stod sig tiden ut. Även noterbart att det har varit ett skifte av motståndare i hälften av dessa matcher och därmed så är det en situation han har relativt stor erfarenhet av.


Även med en ”full training camp” hade jag sett Diaz som en förhållandevis stor underdog. Det här ska spela in i händerna på den karismatiske irländaren än mer. Conor McGregor att stå som segrare inom loppet av 10 minuter (två ronder) spelas med en insats strax över medel.

/Puyol