Vi har en del lunchmatcher i segundan denna söndag och jag väljer att lägga min fokus på matchen mellan Racing Santander och Xerez. Hemmalaget som spelade i primera division så sent som förra säsongen har varit en stor besvikelse i år. Men formen är stigande och nu möter man ett lag som är i total kris.

  • Match: Racing Santander – Xerez
  • Spel: Racing Santander
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 12:00
Racing Santander spelade som sagt i primera division förra säsongen där man hamnade toksist med endast 27 inspelade poäng. Som vanligt när man åker ur en serie så väljer många spelare att lämna laget och det var ingen skillnad i Racing. På det sättet blir det väldigt svårt att gå in och dominera en liga som segundan och det har Racing fått erfara rejält hittills denna säsong. Man ligger i dagsläget på en nedflyttningsplats och har fyra poäng upp till säker mark. Därför är det lite kniven mot strupen i den här matchen och motivationen lär det knappast vara någon brist på. Formen är hyfsad och framförallt på hemmagräs har man imponerat på slutet med tre raka segrar mot motstånd som är bättre än dagens gäster.

Anfallare Kone är tveksam till spel idag då han fått problem med en ljumske, i övrigt har man inga större avbräck.

Xerez rekade jag emot för ett par veckor sedan då man ställdes mot Murcia på bortaplan, en match som Xerez förlorade med 3-1 till slut. Klubben är i total kris efter stora ekonomiska bekymmer och det känns som spelare samt styrelsemän hellre flyr klubben istället för att försöka rädda upp situationen. Nu senast att lämna är anfallare Javier Patiño som sticker till Thailand för spel. Han var i och för sig bara i Xerez på lån men det är en spelare man räknat med för resten av säsongen. Laget har alltså 9 (!) raka förluster med sig i ryggsäcken här och man har endast lyckats göra tre mål på dessa matcher. Det kan finnas enstaka spelare som brinner för klubben och kommer kämpa tills sista blodsdroppen, men jag tror att merparten av laget redan gett upp och börjat fiska efter nya klubbar.

Ingen skaderapport från Xerez men det spelar heller ingen roll här känner jag.


Racing behöver verkligen den här vinsten för att täppa till avståndet upp till säker mark, och jag är övertygad om att man är mer taggade än vad gästerna är. Som vanligt lite bekymmer om man ska spela raka ettan eller över 1,5 mål på laget ifråga, men här är det solklart att man spelar den raka ettan. Racing är inget målglatt gäng och det räcker förmodligen med ett mål för att vinna matchen.

/e@sy