Ännu ett intressant spel från den spanska cupen då Sevilla beger sig till El Sardinero för att ta sig an Racing Santander. Racing spelade i la liga så sent som säsongen 10/11, men i dagsläget är man långt ifrån detta. Blir det en lätt match för Sevilla?

  • Match: Racing – Sevilla
  • Spel: Sevilla över 1,5 mål
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Racing Santander är ett klassiskt lag som har otroligt många säsonger i la liga på kontot, närmare bestämt 44 stycken. Men säsongen 10/11 gled man ur högstaligan och av bara farten så åkte man även ur segundan nästkommande säsong. Det innebär att man spelar i den spanska tredjeligan nu och har ett tydligt mål att hoppa upp en division vid säsongens slut. Man har öppnat seriespelet bra och ligger med i toppen av tabellen efter 15 spelade omgångar på 27 poäng. Men lagen man bollar med i serien är knappast av Sevillas klass, inte ens om Sevilla ställer upp med ett b-lag i dagens match. När jag kikar igenom truppen hos Racing så fastnar jag vid ett namn, nämligen Mamadou Koné. Det är lite överraskande att han följt med laget hela vägen ner till tredjeligan då jag blev imponerad av killen, både i la liga och även förra säsongen i segundan. Det är en spelare som kan blixtra till och där får gästerna se upp. Racing har slagit ut två lag i cupen hittills men det är verkligen med nöd och näppe. Först slog man ut L’Hospitalet efter övertid och sedan besegrade man även Leganes på straffar.

Hos hemmalaget stryker vi mittfältarna Andreu och Nieto som går skadade, även Iñaki missar då han är avstängd.

sevillagameiro1

Sevilla har kommit igång ordentligt på slutet och har plockat tre raka ligasegrar, segrar där man dessutom har gjort en hel del mål, nio till antalet för att vara exakt. Man har utan tvekan en av de offensivt bredaste trupperna i la liga och det tror jag innebär att man inte kommer ha några större problem här, i alla fall inte att göra mål. Man värvade in den ena anfallaren efter den andra till den här säsongen och med en hård konkurrens i laget så gäller det att visa upp sig när man väl får chansen. Man väljer att lämna Bacca samt Rakitic hemma och det är givetvis två spelare som jag gärna sett här. Men Gameiro, Jairo, Reyes, Rabello och Rusescu är en anfallsuppsättning som borde göra två baljor på ett försvar från tredjeligan. Jag förväntar mig att Racing kommer spela en offensiv fotboll inför hemmafansen, och om då Sevilla väljer att spela Gameiro så har man en kontringsspelare med fart under tassarna, som kan straffa hemmalaget.

Förutom Bacca och Racitic så väljer man även att vila Carrico, Beto samt Figueiras. Även Perotti och Vitolo lämnas hemma i Sevilla med skador.


Det ska vara klasskillnad mellan dessa lag och jag tror att Sevilla kontrar bort ett Racing som kanske blir lite väl övermodiga på hemmagräset. 1,72 tycker jag är ett vettigt odds för två bortamål och det får sig en medelinsats.

Testar även Sevilla över 2,5 mål till 3,40 hos bet365- 1/10 units.

/e@sy