Ännu en dag med spansk fotboll och det är bara att njuta, både ur en sportslig synvinkel och självklart med spelande ögon. Idag beger vi oss till El Sardinero och mötet mellan Racing Santander – Sevilla. Här har ena laget tre tunga avbräck och formen är allt annat än god, ett mycket bra spel i mina ögon!

  • Match: Racing – Sevilla
  • Spel: Sevilla
  • Odds: 2.25 @ expekt
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20:00

Racing har som sagt allt annat än en god form för tillfället och man placerar sig på en 18:e plats i ligan. Senaste vinsten för detta lag kom den 15:e Januari då man överraskande nog slog Osasuna på bortagräs. Men efter detta har man knappast överraskat nå mer och på de fem senaste matcherna har man inkasserat fyra förluster. Då har man förvisso mött både Barcelona och Real Madrid på dessa matcher, men 1-1 hemma mot Sporting Gijon imponerar inte! Innan matchen senast mot Espanyol så bytte man även tränare för att kunna få igång laget på allvar, något som verkade ge utslag direkt då man pangade in 0-1 efter 12 minuter där. Men sedan var det roliga slut och Espanyol ägde i princip matchen från början till slut.

Rött kort på Gullon och gult kort på Francis senast innebär att bägge är avstängda här, även målvakt Tono slog upp sin gamla skada mot Espanyol och kommer inte till start här. Tre defensiva avbräck!

Frederic Kanoute - frälsare ikväll?

Sevilla har inte alls kommit upp i någon standard denna säsong och man ligger på en inte så smickrande 12:e plats i ligan. Trots att man har ett lag som ska ligga 4-6 i ligan så har man helt enkelt inte fått spelet att stämma, sedan har man även haft en del tunga skador under säsongen. Nu har man ett friskt lag och jag är övertygad om att man kommer ha klättrat i tabellen när säsongen har kommit till ända. Senast var man ut mot Barcelona på hemmagräs och fick stryk med 0-2. Man skapade en del chanser faktiskt och borde med normal utdelning minst gjort ett mål där, sen ska man vara glad över att Palop storspelade i kassen. Men nu är det inget Barcelona man möter och här ska man ha bra chanser.

Man får tillbaka både Fazio och Coke som saknades senast, endast Spahic missar detta möte pga skada.


Inget snack om att Sevilla har det klart bättre laget på papperet här, och nu gäller det även att överföra det ut på planen. Racing är helt under isen och jag tror inte man löser ett nytt kontrakt i la liga när säsongen är över. Allt över 2ggr degen på Sevilla är bra!

/e@sy