Två formsvaga lag som möter varandra på Sardinero senare ikväll, där det verkligen är vinna eller försvinna för hemmalaget Racing Santander. Motståndet Mallorca ligger på ganska säker mark och kommer garanterat spela i primera division även nästa säsong. Här har jag hittat ett väldigt intressant spel på antal varningar i matchen.

  • Match: Racing – Mallorca
  • Spel: över 6,5 gula kort
  • Odds: 1.90 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Min första rek på varningar i Spanien satt med bred marginal då Parades Romero återigen hade en egen liten uppvisning. Hela 9 ostskivor delade han ut i matchen mellan Valencia och Vallecano igår. Idag är det dags för nästa profil i den spanska domarkåren att visa upp sig, nämligen David Fernández Borbalán.

Får någon syna det röda kortet ikväll?

Borbalán tillhör de äldre gardet i den spanska domarkåren med sina snart 39 år fyllda. Detta innebär att han har ungefär 5-6 år kvar på scenen och han verkar ha bestämt sig för att lämna ett avtryck i den spanska fotbollen. Kikar vi lite på hans senaste ligaframträdanden så har vi fem raka matcher som han kastat ut 7 gula kort eller fler, dessutom har han visat de röda kortet i två av dessa matcher. Förra säsongen delade han ut 8 röda kort på 19 matcher, vilket innebär att han lär ligga i om han vill slå det rekordet, han har delat ut 4 röda kort hittills denna säsong på 15 matcher. Men med formen han visat på slutet är det inte omöjligt.

Ikväll har vi nog förmodligen en riktigt kampmatch framför oss där Racing kommer slåss med näbbar och klor för att ta hem tre poäng, för det hjälper verkligen inte med ett kryss för hemmalaget här. Dessutom säger väderrapporterna att det kommer bli en del regnande under matcher (80% chans till regn), vilket absolut inte försämrar spelet på antal kort. Med lite blött gräs slänger man mer än gärna iväg en glidtackling, och det är ju som bekant inte alltid dessa tacklingar är vältajmade.

Det saknas förvisso en del kortbenägna spelare som Diop och Marti här, men med Borbalán bakom spakarna tror jag den här går över linan i alla fall.

Testar även ett rött kort i matchen till 2.95 hos betsson, 1/10 units lägger vi på det.

/e@sy