Anrika El Sardinero står idag som värd för matchen mellan Racing Santander och Barcelona B i segundans åttonde omgång. Racing har fått fart på målskyttet på slutet och även gästerna har en del vassa killar framåt. Målglatt?

  • Match: Racing – Barcelona B
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Racing Santander är en gammal storklubb med 44 säsonger i la liga i bagaget. Men man passade på att åka ur högstligan 2010/11 och följde sedan upp det med att åka ur segundan 2011/12. Men nu är man tillbaka i segundan och är alltså nykomlingar den här säsongen. Inledningen har varit upp och ner från laget, men man verkar hittat stilen på slutet med två fina segrar. Mycket beror på att anfallaren Mamadou Koné nu är skadefri och kan spela, för han betyder oerhört mycket för laget. Koné har varit Racing trogen hela sin proffskarriär och det är ett under att man fått behålla honom under tiden i den spanska tredjeligan. Den här killen är vindsnabb och har dessutom en väldigt bra teknik, så det är märkligt att ingen la liga klubb visat något större intresse. Koné gjorde två mål i vinstmatchen mot Recreativo (3-0) näst senast och låg även bakom ett av målen mot Osasuna (2-0) senast. Noterbart är att de sju poäng som Racing skrapat ihop så här långt har man tagit i de tre senaste matcherna, så formen är mycket bra för tillfället.
Inga större skadebekymmer hos Racing som endast saknar försvarsspelaren Bernardo idag.

racing_180x180barcelona_b_180x180

Barcelona B hade en mycket fin inledningen på säsongen där man plockade tre segrar på de fyra första omgångarna. Men man har halkat tillbaka på slutet och har nu bara plockat en pinne på de tre senaste matcherna, en poäng som kom på bortagräs mot Osasuna (3-3). I övrigt har man två raka förluster på hemmaplan där Lugo (0-1) och Llagostera (0-1) blivit för svåra. Men spelet på hemmaplan skiljer sig stort från spelet på bortagräs tycker jag. Hemma på Mini Estadi har man oftast stort bollinnehav och precis som förstalaget tvingas man oftast spela mot handbollsförsvar. Men man är inte tillräckligt skickliga i avslutande delen för att luckra upp ett sådant försvar, så jag tycker man spelar bättre på bortagräs med ett rakare spel. Man har löpstarka herrar i Adama och Dongou på topp och det är bättre kontringsspelare än några finlirare i mitt tycke. I dessa tider när det vankas landskamper så saknar alltid Barcelona B en del spelare och det är ingen skillnad på den fronten idag. Munir och Sandro är iväg med U21-landslaget och kommer inte till spel. Men dessa herrar kommer nog troligtvis inte spela särskilt mycket i Barcelona B den här säsongen i alla fall. Vidare så stryker vi Halilovic och Ondoa som är iväg på landslagsuppdrag för respektive länder. Halilovic givetvis ett avbräck, men där har man ändå dugliga ersättare. Vi stryker även försvararna Edgar Ie och Campins som är skadade.


Med en frisk Koné i laget så kommer Racing bli farliga här, det har blivit en tydlig effekt sedan han kom tillbaka från skada. Samtidigt så har även gästerna klasspelare i anfallet som kan röra på sig när tillfälle ges. Minst tre mål blir mitt spel och vi testar en insats strax under medel på detta.

/e@sy