OBS! Spelstopp inatt! Det har varit storuppståndelse kring den här matchen då Racings fans har hotat sina egna spelare då de kräver att laget ska förlora så lagets största rivaler, Independiente, ska åka ur högsta ligan…

Quilmes – Racing Club
Spel: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.60 @ William Hill
Insats: 4/10
Spelstopp: 01.15

Den raka ettan låg till nästan 2 gånger pengarna för 2-3 dagar sedan men nu ligger den runt 1.45-1.50 och många spelbolag har redan tagit bort matchen helt och hållet för den känns uppgjord på förhand.

Det har som sagt varit stor uppståndelse kring den här matchen nere i Argentina då Racing Clubs fans kräver att det egna laget ska förlora matchen. Allt handlar om lagets stora rivalitet till Independiente, och förlorar Racing den här matchen är chansen stor att Independiente degraderas en division vilket får Racingfansen att jubla. Det var lite samma läge för 30 år sedan, 1983, då Racing var beroende av att Independiente skulle vinna sin match men enligt många valde dem att lägga sig i den matchen så Racing åkte ur högsta divisionen. Nu har laget chans att hämnas och supportar går riktigt hårt åt egna laget…

Man har delat ut flygblad överallt i sin hemstad med ett budskap till spelarna i sitt egna lag: ”Spelare! Förlora eller ruttna i helvetet” vilket är ganska tunga ord i Argentina. Ni som är bekanta med den Argentinska fotbollskulturen vet att mord och andra grövre företéelser är tämligen vanliga i Argentina där det dör väldigt många människor varje säsong i diverse olika sammandrabbningar mellan fans. Spelarna i Racing bör ta det här på fullaste allvar….

BLRVeIWCIAEgudk
Bild på flygbladet!

Ligasystemet i Argentina är inte enkelt att tyda, det är nog ett av de mest komplicerade i världen då det baseras på genomsnittspoäng under de senaste tre säsongerna. Ligasystemet är uppdelad i två serier där Clausura spelas februari–juni och Apertura spelas augusti–december. Som ni förstår är det alltså den första serien som lider mot sitt slut nu och Independiente riskerar att ramla ur högstaligan.

Quilmes har gjort det bra den här säsongen och ligger på en sjundeplats i tabellen. Senast åkte man på stryk borta mot Velez senast med 2-0 och före det spelade man 1-1 på hemmaplan mot mästarna Newells OB vilket får ses som ett bra resultat för laget. Innan det slog man Colon på bortaplan med hela 3-0 vilket var starkt av laget. Quilmes har varit väldigt svårslagna på sin hemmaplan den här säsongen då man har 2-4-1 som resulatrad på hemmaplan i serien.
Racing ligger 10:a i serien och senast spelade man 1-1 hemma mot Godoy Cruz och innan det åkte man på stryk på bortaplan mot Arsenal med 0-1. Man har 3-0-4 som resultatrad på bortaplan men jag kan inte tänka mig annat än att laget förlorar den här matchen för att skicka ur Independiente ur högstaligan!

Quilmes stora målskytt den här säsongen är Martin Cauteruccio med 11 fullträffar men lagets formstarkaste spelare är Miguel Caneo som öser in mål för dagen. Dessa herrar bör lösa segern mot ett omotiverat Racing som har tuffa krav på sig från sina fans och jag tror utan tvekan det finns en rädsla hos Racingspelarna inför den här matchen…