HewittLleyton Hewitt är en grässpelare personifierad. Australien väljer ständigt gräs som underlag i sina hemmamatcher i Davis Cup, naturligtvis på den f.d världsettans begäran. Sam Querrey å andra sidan har spelat tolv tiebreak på sina senaste sex gräsmatcher – jag tror ni förstår hur matchbilden kommer att se ut.

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Queens
  • Match: Sam Querrey – Lleyton Hewitt
  • Spel: Över 22,5
  • Odds: 1,61 @ Pinnacle
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 13.00

I Australien är han kung, men även på gräs. Den enda anledningen att Hewitt fortfarande spelar tennis är för att han älskar Wimbledon. Det är hans hemmaborg. 2002 tog han hem hela turneringen. 2004 och 2005 var han, enligt mig, världens näst bäste grässpelare – efter Roger Federer som är ohotad på den positionen.

Nu har han visserligen blivit gammal men rör sig fortfarande extremt bra på gräs, särskilt när han vill, och det ser han ut att göra just nu. Australiensaren har inte mycket till serve, inte för att hota dem bästa, men han är också en av världens bästa returtagare – något som får mig att tro att Sam Querrey kommer att få problem idag.

Amerikanen är visserligen den storservare som spelar bäst på gräs. Han har lite mer än just en serve och placerar sin forehand bättre än sina storservar-kollegor. Jag tycker dessutom han har en bättre slice och nätspel.

Sam Querrey har 27-11 på gräs mot Hewitts 26-12. De har mötts tre gånger varav två gått över 22,5 games.

Big Sam har spelat 14 matcher på gräs sedan 2011 – 12 av dessa har slutat över 22,5 games. Senaste året har han spelat sex gräsmatcher och på dessa lyckats spela sig fram till 12 tiebreak – ja ni förstår hur matchbilden kommer att se ut.

Nu har Hewitt dessutom visat fin form inledningsvis av ATP Queens och lär knappast ge sig utan en fight. Jämnt lär det bli och något vinnare lär inte koras innan 23 games är spelade.